Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İstanbul'da bu tür etkinliklerin yapılması daha kolay ama Ankara'da çölde çiçek yetiştirmek gibi ne yazık ki bir miktar zor" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton Otel'de düzenlenen Ankara Müzik Festivali'ne katkıda bulunanlara verilen 'Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Gümüş Madalya Takdim Töreni'ne katıldı. Günay, yaptığı konuşmada, İstanbul'da bu tür etkinliklerin yapılmasının daha kolay olduğunu belirterek, "Ankara'da çölde çiçek yetiştirmek gibi ne yazık ki bir miktar zor" dedi. Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yılına güzel bir eseri yetiştirmeye çalıştıklarını bildiren Günay, 1990'lı yıllarda temeli atılmış ama sonradan unutulmuş ve Ankara'ya yakışacak gerçek bir Cumhurbaşkanlığı Senfoni Salonu'nun yapıldığını ifade etti. Günay, Ankara'nın böylece ilk defa büyük etkinliklerin yapılabileceği büyük senfoni salonuna kavuşmuş olacağını söyledi.
Bakan Günay, Ankara Müzik Festivali'ne katkıda bulunan ve ödül almaya hak kazananlara ödüllerini verdi.
Üstün katkı ödülüne layık görülenler şöyle belirtildi:
"And T.T.S.A.Ş, Aydıner İnşaat A.Ş, Bilkent Üniversitesi, Kavaklıdere Şirketler Grubu, Sabancı Vakfı, Tepe İnşaat Sanayi A.Ş, The Boeing Company."
Onur ödülü gümüş madalya alanlar ise şöyle bildirildi:
"Alman Kültür Merkezi, Andante, Arkadaş Kültür Sanat, Başkent Üniversitesi, Bektaşlar Tur. Tic. Nak. A.Ş., Fransız Kültür Merkezi, Hacettepe Üniversitesi, Hollanda Büyükelçiliği, İspanya Büyükelçiliği, İtalya Kültür Merkezi, Laleli Zeytinyağları, Mercedes Benz Türk, NCY Mali Müşavirlik, Radyo Bilkent, Radyo ODTÜ, Sabancı Vakfı, Tepe İnşaat A.Ş."
(EY-Eİ-Y)

19.12.2012 21:07:42 TSI

Editör: Wan Haber