Batman'ın Kozluk ilçesinde 24 Nisan 2011'de jandarma karakolunda askerlik yaptığı sırada bir erin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Balıkçı davasının 10. duruşması başladı.
Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görülen dava öncesi nizamiye önünde basın açıklama yapan Nor Zartonk İnisiyatifi, sendika ve kitle örgütleri, davanın takipçisi olacaklarını açıkladı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da katıldığı basın açıklamasını okuyan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, "Sevag'ın vurulmasının ardından iki farklı tutanağın tutulduğu ortaya çıktı. İlk tutanakta sanığın silahını Sevag'a doğrulttuğu yazılıydı. İkinci tutanakta ise Sevag'ın kazara öldüğü anlatılıyordu. Sevag'ın hayatını koruması gereken komutan bunu yapmadığı gibi, görgü tanıkları üzerinde baskı kurarak cinayeti örtbas etmeye de çalışmıştır" dedi.
Basın açıklamasının ardından konuşan Milletvekili Nursel Aydoğan, kışladaki asker ölümlerinin ülkenin ciddi sorunlarından birisi olduğunu söyledi. Son bir ay içerisinde 5 askerin şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini belirten Aydoğan, dün akşam da iki askerin şüpheli şekilde öldüklerini söyledi.
(MY-AKK-CC-Y)

25.01.2013 16:12:11 TSI

Editör: Wan Haber