SES Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) kadrolu personelini taşıyan servis araçlarının mesai bitiminden sonra kapılarını 15 dakika geç açtığı gerekçesiyle eylem düzenledi.
OMÜ'deki servis araçlarının kalktığı bölgede toplanan SES üyeleri saat 16.00'da mesaisi biten kadrolu personeli bekleyen servis araçlarının kapılarını 16.15'te açtığını ileri sürerek tepki gösterdiler. 15 dakika personelin soğukta bekletildiğini iddia eden SES Samsun Şube Başkanı Murat Arıkan, "Personelin mesaisi saat 16.00'da bitmektedir. Saat 15.50'den sonra iş çıkışı kart okutması işlemi başlamaktadır. Personelin mesai bitiminden sonra 16.15'e kadar bekleyen servislerin kapıları açılmamakta ve servisler önünde yağmur, çamur, kış, kıyamet demeden üniversite personeli beklemektedir. Bu bir cezalandırma yöntemi midir?" dedi.
Ayrıca OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygulan kamera takibi ve biometri cihazlarının kullanımının yasak olduğunu da iddia eden Arıkan, "Türkiye Cumhuriyeti idare mahkemelerinin ve Yargıtay'ın kararlarına ve Sağlık Bakanlığı'nın bu konudaki uyarı yazılarına rağmen Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kart okutmanın yanı sıra yüz tespiti ile mesai denetimi yasal olmadığı halde ısrarla devam ettirilmektedir. Bizler sağlık emekçilerinin sorunlarını dile getirdik. Bundan sonra sağlık emekçilerinin sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
(GKH-SLH-Y)

11.01.2013 17:28:27 TSI

Editör: Wan Haber