Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, küçük yaşta geçirdiği bir rahatsızlık sonucu duyma yetisini ve konuşma yetisini kaybeden Halit Şahiner(57), resim yaparak hayata tutundu. Hiçbir eğitim almadan, çocukluğundan bu yana resim yapan ve çevresinde 'Sessiz Ressam' olarak tanınan Halit Şahiner, bugünlerde hayatının en mutlu günlerini yaşıyor. Bugüne kadar evinin salonunda resim yapan Şahiner'e annesi hayatının en önemli armağanını verdi. Eve gelen küçük misafirlerin çalışmalarına zarar vermesinden şikayet eden 'Sessiz Ressam', annesinin oturduğu apartmanın altındaki dükkanı kendisine hediye etmesi sonucu artık bir resim atölyesi oldu.

TERCÜMANI EŞİ
Çocukken resim yapmasına anne ve babasının çok kızdığını, bu nedenle gizli gizli resim yaptığını anlatan Şahiner, şimdilerde dilediğince resim yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Daha çok manzara resimleri yapmayı sevdiğini belirten Şahiner, resim yaptığında tüm sıkıntılarını unuttuğunu söyledi. Eşi Bircan Şahiner'in aracılığıyla resime olan ilgisini anlatan Halit Şahiner, "Hayatımı çiftçilik yaparak kazanıyorum. Çiftçilikten arta kalan zamanlarda tuvalin başından kalkmıyorum. Bazen alıp başımı dolaşıyorum, gözlem yapıyorum. Gözlemlerimi daha sonra resimlerime aktarıyorum. Resim yapmak benim her şeyim. Resim yapmadığım zaman moralim bozuluyor, etrafımdakilere çatıyorum" dedi.
İlçe genelinde kendisine hiçbir destek yapılmadığından şikayetçi olan Şahiner, şunları söyledi: "Resim malzemeleri oldukça masraf tutuyor. İyi resim için kaliteli malzeme kullanmak gerekiyor. İlçede bulamadığım için tuvallerimi Antalya'dan alıyorum. Birkaç yerden destek istedik ancak bir sonuç alamadık."

RESİM YAPMASINDAN MEMNUNUZ
Eşinin en büyük destekçisi olan Bircan Şahiner ise, eşinin resim yapmadığı zamanlarda çok sinirli olduğunu, böyle durumlarda kendisini resim yapmaya teşvik ettiklerini söyledi. Eşinin en büyük hayalinin sergi açmak olduğunu dile getiren Şahiner, eşine ilçenin ileri gelenlerinin sahip çıkmasını istedi.
(AMT-HO-Y)

25.01.2013 10:44:10 TSI

Editör: Wan Haber