Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan yaptığı açıklama ile son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntıların hat safhaya ulaştığını, esnaf ve sanatkarın alım ve ödeme gücünü yitirme noktasına getirildiğini belirtti.
"Esnaf ve sanatkar toplumumuzun ve ekonomimizin istikrar unsuru ve orta direğidir" diyen Alişan; "Devlete hiçbir külfeti olmayan esnaf ve sanatkar birçok maddi külfet altında ezilmektedir. Ezilmekte olan esnaf ve sanatkar ülkede yaşayan her vatandaş gibi vergisini vermek ve SGK primlerini yatırmakla yükümlüdür ancak, bu yükümlüklerini bile zar zor yerine getirebilen esnaf ve sanatkardan emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmeleri halinde kendilerinden yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi alınmaktadır. Bunun dışında bankalardaki fişlemeler, SGK ve vergi taksitlendirmeleri, ödenmeyen primlerin banka yolu ile e-haciz işlemi ve buna benzer çeşitli sorunlarla mücadele etmektedirler" dedi.
Alişan şöyle devam etti: "Bizler serbest meslek erbabının yeni çıkan yönetmelikler ve uyum gibi kriterlerin esnafı bunaltma noktasına getirdiğini biliyor ve buna benzer sorunların çözülebilmesi için yerel sorunlarımızı yerel yöneticilerimize genel sorunlarımızı ise milletvekillerimiz ile temas ve çalışmalar içerisine girerek çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz, daima da çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız temsil ettiğimiz kesimin sesini sıkıntılarını duyurmak ve çözüm bulmaktır. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bu maksatla kurulmuş ve bunun için vardır. Bizim asli görevimiz budur ve bunun unutulmaması gerekmektedir. Bizi eylem ve söylemlerimizden bugüne kadar kimse yıldıramamış ve yıldıramayacaktır. Bunu herkesin bilmesi gerekmektedir. Bizler için çok değerli olan esnaf ve sanatkarlar adına gerekli kişi ve kurumları yeri geldiğinde tenkit yeri geldiğinde takdir ederiz. Bizler esnaf ve sanatkarın sesi olmaya ve onların isteklerini talep etmeye her zaman devam edeceğiz. Oysa ki sapla samanı karıştırıp, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali söylemlerde bulunanlar bu yanlış davranıştan uzak durulmalıdır. Bizler esnaf ve sanatkar kesiminin sesini duyurma gayreti ve çalışması içinde olmaktayız ve olmaya da devam edeceğiz. TBMM çatısı altında onurlu bir vasfa sahip olanların görevleri şikayetçi olmak, sorunların çözümlerini başka kurumlara yıkmak yerine sıkıntılara çözüm bulmak olmalıdır. Onlar bu onurlu görev için seçilmiş ve dokunulmazlık verilmiş önemli kişilerdir."
(SC-İÇ)

12.02.2013 17:46:07 TSI

Editör: Wan Haber