Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan "Seslerle Anadolu", izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün işbirliğinde, Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve yaklaşık 1,5 saat boyunca Anadolu türkülerinin seslendirildiği oyunda, kına ve sıla gecesi, Hacivat-Karagöz gösterisi gibi bölümlere yer verildi. Yöresel kıyafetler giyen oyuncuların sahne aldığı oyunda, Anadolu'nun tarihi ve kültürü, türkülerle, müziklerle sunuldu. Müzikseverler, programın sonunda oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.

36 KİŞİLİK DEV KADRO
Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan 36 kişilik dev kadronun Anadolu'nun topraklarından çıkan ritim ve sesin, evrensel formlarına ait düzenlemelerden oluşan müzikal gösterisi, yaklaşık 2 saat boyunca izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Gösterimin finalinde 10. Yıl Marşı'na izleyiciler dakikalarca ayakta alkışlayarak eşlik etti.
Müzikal gösteriminin sonunda Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları adına Yönetmen Şadi Erdoğan'a sahneledikleri gösteriden dolayı teşekkür ederek çiçek verdi. Başkan Yardımcısı Murat Bölük, programı hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
(SU-OK-Y)

19.01.2013 10:31:00 TSI

Editör: Wan Haber