Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletmeciliğini alan Altunhan Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, başka bir firmanın benzin istasyonundan otobüs kaldırmasını otobüs yakarak protesto etti. Otobüs alev alev yanmak üzereyken olay yerine gelen itfaiye ekipleri otobüsü söndürdü.
Edirne Belediyesi tarafından 2011 yılında açılan ihaleyi kazanarak 7 yıllığına Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletmeciliğini alan Altunhan Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan, başka bir firmanın benzinlikten otobüs kaldırmasını protesto etti. Otogarın yanındaki boş arazide 1993 model bir otobüsü benzin dökerek yakan Altunhan, "Bu insanlar yasal olmadığı halde benzinlikten otobüs kaldırıyor" dedi.
Otobüs yakma eylemi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Altunhan, otogar ihalesini 5,5 milyona aldığını ve bu rakamın bakım, onarım ve banka faizleriyle birlikte 10 milyon TL'ye çıktığını söyledi. Evini ve otelini ipotek ettirerek otogar ihalesine girdiğini ve sonunda kazandığını ifade eden Altunhan, şöyle konuştu: "Biz ihaleyi kazandık 1 sene sonra bir benzin istasyonundan otobüs kaldırmaya başladılar. Hem de böyle bir imkâna sahip olmadıkları halde. Biz, 10 milyon TL'ye otogarın işletmeciliğini alıyoruz, adam geliyor yan tarafta benzinlikte otobüsçülük yapıyor."
Altunhan, son olarak seslerini duyurmak için otobüs yakma eylemi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Bu arada jandarma ekipleri Mustafa Altunhan'ın ifadesini aldı.
(ORA-HO-Y)

01.02.2013 16:25:59 TSI

Editör: Wan Haber