Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Yeşilkent beldesinde servis taşımacılığı yapan ve kooperatif kuran şoförler, ikinci döneme tek tip kıyafet giyme kararı aldı.
2012-2013 eğitim-öğretim yılı 1. dönemi 25 Ocak itibari ile sona erdi. Yarıyıl tatiliyle birlikte binlerce öğrenci karnesine kavuştu. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve beraberindekiler ise Yeşilkent'te okuyan öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Bununla beraber Yeşilkent'te servis taşımacılığı yapan ve kooperatif kuran şoförler, ikinci döneme tek tip kıyafet giyme kararı aldı. Kararla ilgili konuşan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, tüm şoförleri yaptıkları uygulamadan dolayı teşekkür ederek herkese örnek gösterilecek bir hareket olduğunu söyledi.
Yeşilkent Şehit Mustafa Güler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Ünye Kaymakamı Mustafa Demir'in yanı sıra Yeşilkent Belediye Başkanı Kemal Maral, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, Ünye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve şoförler katıldı.
Kaymakam Demir ilk olarak Yeşilkent Şehit Mustafa Güler 1-A sınıfında okuyan 20 öğrenciye karne verdi. Ardından okulda dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Demir, daha sonra Yeşilkentli servis şoförlerinin almış olduğu tek tip kıyafet uygulaması ile ilgili konuştu. Kaymakam Demir servis şoförlerini tebrik ederek, "İlk düşünce bana açıldığında 'Ünye olarak farkı fark ettirelim' dedik. Farklı bir yerimiz olsun istedik. Bu konuda servis sahibi olan ve şoförlük yapan arkadaşlarımız dediler ki, biz bu işte varız madem böyle Ünye olarak farklı bir uygulamanın içerisindeyiz biz de Ünyeli olduğumuzu her yaptığımız işle ilgili göğsümüzü gere gere kabarta kabarta her yerde gösterelim. Arkadaşlarımız da örnek bir davranış içerisine girdiler. Bu konuda şoförler odası başkanımız Bekir beyinde kutluyorum. Çok ciddi manada katkısı oldu, burada bundan böyle Ünye'den başlayan bütün Ordu'dan, Samsun'dan Türkiye'ye yayılan üst düzeyde elit servis şoförcülüğü nasıl olur onu göstermek istiyoruz" dedi.
Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise konuşmasında, "Bugün servisler ve taşıma açısından bizim için şöyle bir önemi var: Ünye'de ve hatta şuanda bildiğim kadarıyla orduda bu bir ilk olacak. Servisçilerimiz kravatlı her gün ve yaka kartlarıyla beraber sabah öğrencilerimizi evlerinden alacaklar, okullarına getirecekler. Yine ders bitiminde çocuklarımızı alacaklar ve akşam evlerine bu kıyafetleriyle götürecekler. Biz diyoruz ki, eğitim-öğretim sadece sınıflar da ve okullarda yapılacak bir faaliyet değildir. Dışarıda servise bindiğinde gerek servisçilerimizin konuşma üslubuyla üzerindeki kılık kıyafetiyle çocuklarımıza model olması lazım ve örnek olması lazım. Bunun altında yatan temel düşünce, Yeşilkent'te kooperatif kuruldu ve beraberce bu kararı aldılar. Bu uygulama Ünye'de ve Ordu da ilk olacak. Devlet taşımalı servis açısından bunun örnek olacağını düşünüyoruz. İnşallah burada taşıma merkezi okul müdürlerimizde var, onları da davet ettik. Bu uygulamayı görsünler, bunu Ünye'ye, Ordu'ya ve Türkiye'ye yaygınlaştırmak istiyoruz. Buda örnek olacak bir çalışma diye düşünüyoruz. İnşallah çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde taşınmalarına ve eğitim sürecine olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. 16 servisimiz var, 182 öğrenci her gün gidip geliyor. Tabi Ünye genelinde 229 servis her gün öğrencilerimizi burada yeşil kentte olduğu gibi sabahları alıyor okullara ve akşam alıyor eve götürüyor. 3 bin 370 öğrencide Ünye'de her gün bu taşıma kapsamında eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmekte" diye konuştu.
(SG-SLH-Y)

25.01.2013 15:38:53 TSI

Editör: Wan Haber