Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde taşımalı servis şoförlerine yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim semineri düzenlendi.
Cumhuriyet Ortaokulu yemekhanesinde düzenlenen seminerin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, " Sizler biz sadece öğrencileri taşıyoruz diye düşünebilirsiniz. Ama biz öyle görmüyoruz. Eğitim ve öğretim faaliyetleri içerisinde yer alan her kişi, her kurum bizim mesai kavramımız içine giriyor. Çünkü eğitim öğretimde öğrenciyi hem başarıda, hem davranışta ve derste başta öğretmenlerimiz, okul personeli ve siz taşıma yapan arkadaşlarımızın tavırları davranışları bir bütün halinde öğrenciyi etkiliyor. O bakımdan biz sizleri mesai arkadaşımız ve eğitim öğretimin bir parçası olarak görüyoruz. Sizde sabah getirip, akşam götürüp bir şekilde onlarla beraber oluyorsunuz. Bu amaçla sizlerin oradaki bir tavrınızdan, bir hareketinizden veya bir sözünüzden öğrenci etkilenebiliyor. O bakımdan sizin yaptığınız işi önemsiyoruz, bizim için önemlisiniz. Bunun bilinmesini istiyoruz. İkinci bir husus bu bizim ve sizin içinde geçerli. Yaptığımız işin insani boyutunu ön plana almamız gerekiyor. Belki siz taşıma ihalesine girdiniz, aldınız, diyorsunuz ki! "Ben ticari bir iş yapıyorum".Hayır! Belki ticari bir iş yapıyorsunuz, ama karşınızdaki muhatap öğrenci. Ülkemiz ve hepimiz için yarınlarımızı teslim edeceğimiz, emanet edeceğimiz çocukları eğitiyor, yetiştiriyor ve öğretiyoruz. Siz de bir şekilde bu faaliyetin içerisinde oluyorsunuz. Bu bakımdan burada yapacağımız çalışmaların neticesinden millet ve vatandaş olarak hepimiz etkileneceğiz. Bu amaçla sizden ricamız bu işi yaparken lütfen sadece ticari boyutla değil, işin insani boyutunu ön plana çıkararak yapmanızı istiyorum." diye konuştu.
Toplantıda Cumhuriyet Ortaokulu Müdür yardımcısı İbrahim Sezer, Bir servis aracında bulunması gerekenler? Dur işareti nasıl kullanılmalıdır? Araç bakımı neden önemlidir? Servisçilerin kıyafetleri nasıl olmalıdır? Sürücülerin konuşurken hitap şekli ve tavırları nasıl olmalıdır? Servise başlamadan önce neler yapılmalıdır? Öğrenciler nasıl toplanmalıdır? Servis esnasında sürücünün hareket tarzı nasıl olmalıdır? Öğrencilerin evlerine bırakılması nasıl olmalıdır? Sürücülerin diğer dikkat etmesi gereken unsular nelerdir? Araç kullanılırken nelere dikkat edilmelidir? Okul servislerinde bulunması gereken zorunlu ekipmanlar konularında bilgiler verirken, Cumhuriyet Ortaokulu Rehber Öğretmeni Fulya Uslu ise, Araç sürücülerinin konuşma ve hitap şekli nasıl olmalıdır? Sürücünün kılık kıyafetleri nasıl olmalıdır? Konularında servis sürücülerine bilgiler verildi.
Son olarak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Değirmenci tarafından servis şoförlerinin uyması zorunlu kurallar, İhale Kanunu, tarafına yapılan şikayetler ve örnek teşkil edecek yaşanmış bazı olaylardan bilgiler aktarıldı.
(MU-EFE)

06.12.2012 13:22:18 TSI

Editör: Wan Haber