Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO) müdürü Hacer Bakır Sert, MYO'nun Manavgat'a getirisinin yıllık 12-24 milyon lira arasında olduğunu söyledi.
Manavgat Kent Konseyi Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Üniversitelerin bulundukları şehirlere katkıları yadsınamayacağını söyledi. Bir üniversitenin bulunduğu şehre; insan kaynakları, eğitim, sosyal hizmetler konusunda önemli bir kaynak olduğunu belirten Sert, "öğrenci, personel diğer harcamaları, mal ve hizmet alımları, yatırım harcamalarının şehrin ekonomisi üzerine etkisi tartışılmaz bir gerçektir. Manavgat Kent Konseyi ile Manavgat Meslek Yüksek Okulu olarak aydınlatıcı ve belirleyici olması açısından bir anket uygulaması gerçekleştirdik. Manavgat Meslek Yüksek Okulundan mezun olan öğrencilerimizin istihdam oranı ortalama yüzde 90, ve bazı programlarda özellikle aşçılık programında istihdam oranı yüzde 100. Yine eğitim öğretime devam eden öğrencilerimizin de çalıştığını biliyoruz. Bu öğrencilerde istihdam oranı ortalama yüzde 40" dedi.
Manavgat Meslek Yüksek Okulunda okuyan bir öğrencinin ayda ortalama 500 ile bin lira arasında harcama yaptığını aktaran Sert, "Manavgat Meslek Yüksek Okulunda 2 bin öğrencinin ilçeye olan getirisi aylık 1 milyon lira ile 2 milyon lira arasında değişiyor. Buda yıllık 12 milyon ile 24 milyon lira değer demek."
(AK-SÇ-Y)

16.01.2013 14:00:17 TSI

Editör: Wan Haber