Kandıra yolu Nebihocalar köyü yol ayrımı mevkiinde 2 Ekim günü cesedi bulunan öğretmen Serpil Kömürcü'nün devam eden davasında, olaydan 18 gün sonra gözaltına alınan ve tutuklu yargılanan Selami Kaymak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kandıra yolu Nebihocalar köyü yol ayrımında 2 Ekim günü sabah saatlerinde bir bayan cesedi bulunmuştu. Yapılan incelemelerin ardından cesedin Derince Harmantarla Mahallesi'nde ikamet eden ve henüz yeni öğretmen olan Serpil Kömürcü'ye ait olduğu anlaşıldı. Kim tarafından nasıl öldürüldüğünün belirlenmesi için polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş çapta başlatılan soruşturma sonucunda mobese kameraları incelendi. Mobese kameralarından yola çıkılarak Kömürcü'yü aracına aldığı belirlenen Selami Kaymak gözaltına alındı.
Yaşanan olayın ilk davası Kocaeli 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davada Serpil Kömürcü'nün babası Temel Kömürcü, annesi Emine Kömürcü, avukatı Arzu Karakaş, tutuklu sanık Selami Kaymak, Avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu, tanıklar, sanık ve müşteki yakınları katıldı.
Sanık Selami Kaymaz ilk olarak, "Yenişehir Mahallesinde oturuyorum evden çıktım. Bir kadın arabama zorla binerek arka koltuğa oturdu. İnmesini söyledim inmedi" dedi. İfadesine devam eden Kaymak, şunları söyledi: "Bana az ileride oturduğunu eve bırakmamı söyledi. Bana devamlı sorular soruyordu. Benim 'kimsin ismin nedir' sorularımı cevapsız bırakıyordu. Kendisini ineceği yere getirdim inmedi biraz daha ileri gitmemi Kandıra yoluna çıkmamı söyledi. Bende Kandıra yoluna çıktım. Kendisi bir türlü arabamdan inmiyordu bende Nebihocalar köyü mevkiinde arabamı manevra yaparak geri döndüm. Arabadan ineceği yoktu. O sırada arabadan aşağıya indi, daha sonra kendisini görmedim."
Sanığın ifadesinin ardından mahkeme heyeti tanıklar Ercan Kahraman, İlyas Aktaş ve Orhan Gödek'i dinledi. Gergin geçen mahkemede anne Emine Kömürcü sanığa hakaret edince mahkeme heyeti tarafından sakinleşmesi için dışarı çıkartıldı. Mahkeme heyeti bir süre sonra anne Emine Kömürcü'yü tekrar mahkeme salonuna davet etti.
Bu sırada sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu ile mahkeme heyeti arasında tartışma yaşandı. Mahkeme heyeti Küçükosmanoğlu'nun savunmasını kesmeye çalışınca Küçükosmanoğlu mahkeme heyetine, "Biz gerçeğin ortaya çıkması için uğraşıyoruz, hepimizin görevi takdir edersinizki budur. Savunma hakkı esastır saygı gösterilmesi gerekir" dedi. Mahkeme heyeti, Küçükosmanoğlu savunmasını bitirdikten sonra Kömürcü ailesinin avukatı Arzu Karakaş'a söz hakkı verdi. Karakaş, sanık Selami Kaymak'ın müvekkilini isteyerek kasten öldürdüğünü en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarını, tanıkları ve sanığı dinledikten sonra 20 dakika ara verdi. Ardından 3 mahkeme üyesinin 2 oyu ile sanık Selami Kaymak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti aynı zamanda sanık Kaymak'ın can güvenliğinin korunması için adli kontrol talep etti. Verilen kararın ardından adliye binası karıştı. Sanık yakınları, cezaevi aracına saldırdı. Sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu polis nezaretinde adliye binasından çıkarıldı. Adliye polisi cezaevi aracına saldıran Kömürcü ailesine müdahale etmekte güçlük yaşarken, adliye binasına takviye ekip sevk edildi. Kömürcü ailesi adliye binası çevresinden uzaklaştırıldı. Cezaevi aracı bir resmi bir sivil iki polis aracı eşliğinde adliye binasından çıkarıldı. Kömürcü'nün babası Temel Kömürcü, yaşananlara anlam veremediğini belirterek sanık hakkında müebbet beklerken tahliye edilmesine sert tepki gösterdi. Dava 2 Nisan 2012 tarihine ertelendi.
(UU-HO-Y)

17.01.2013 17:59:26 TSI

Editör: Wan Haber