Düzceli hayırsever iş adamlarından Hamit Şerifoğlu tarafından yaptırılacak olan 8 derslikli okulun protokolü Düzce Valisi Adnan Yılmaz ve iş adamı Şerifoğlu tarafından imzalandı. Vali Adnan Yılmaz, eğitim adına atılan adım ile ilgili olarak, "Dilerim bu yaktığınız meşale büyür ve başka hayırseverlere örnek olur. Adeta kilit taşı olur" dedi.
Düzce Valilik makamında düzenlenen protokol töreni geniş katılımla yapıldı. İmza öncesinde bir açıklama yapan Vali Adnan Yılmaz, "Bugün burada Düzceli iş adamamız Hamit Şerifoğlu'nun bir okul yaptırma kararı için bulunuyoruz. Düzce hayırseverlerini bekliyor. İnsanların, kazandıklarının bir kısmını ayırıp, gönüllü olarak, kendi arzularıyla yaşadıkları kentlerine hizmet için ayırmaları, takdir edilecek davranışlardır. Biz Düzce'mizi, geleceğimizi, geleceğe dair önemli projeleri olan Türkiye sevdasını içinde taşıyan kuşaklara emanet etmek istiyoruz. Eğitimin modern imkanlarla yapılması konusunda herkesin fikir birliği içerisinde olması gerekiyor. Ortak aklın hakim olmadığı hiçbir hareketin başarı şansı yoktur. Ben şu 3 başlığı fazlasıyla önemsiyorum. Düzce'nin Düzceliler tarafından fark edilmesi, kenti fark edeceksiniz. Kentin değişim ve dönüşümünün çabuklaştırılması, Düzce'ye ait olduğunuz duygusunun yüreğinizde hissedilmesi. Siz okul yaptırma kararınızla bu farkındalığa haiz olduğunuzu samimiyetle göstermektesiniz. Dilerim bu yaktığınız meşale büyür ve başka hayırseverlere örnek olur. Adeta kilit taşı olur. Bilgi ve bilişim çağındayız. Dünyadaki bütün ülkeler insanlarını eğiterek bu yarışta öne çıkmaya çalışmaktadır. 2023 'de dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemiz için bu yarış daha da çarpıcı bir hal almaktadır. Herkes gücü oranında bu yarışa katkı sağlamalıdır. Artık Ortak Akılda Buluşma zamanı gelmiştir. Biz büyük bir aileyiz. Eğitimle Düzce'nin tüm engellerini aşarız. Düzce'nin 2023 vizyonunda en başta olan konusu eğitimdir" dedi.
Türkiye'nin aydınlık geleceğinin, hayırseverlerin maddi desteklerinden güç almakta olduğunu belirten Yılmaz şöyle dedi:
"Eğitimin her kademesinde yüzde 100 okullaşmayı gerçekleştirmek pahalı ama getirileri uzun vade de alınan bir yatırımdır. Bildiğiniz üzere insanların en faydalısı insana faydalı olanıdır. Ama daha da önemlisi, her sabah okula giden öğrencileri gördüğünüzde, aynı sevinci ve coşkuyu yaşayacak olmanızdır. İçinizden 'bu çocukların güvenli ve donanımlı bir okulda eğitim görmelerinde benim de katkım var' diye geçireceksiniz, gününüz aydınlanacak; doğru ve yararlı bir iş yapmanın keyfine varacak, mutlu olacak, iç huzurunu duyacaksınız. Bu nedenle sosyal sorumluluklarının farkında olan hayırsever vatandaşlarımızın, sanayicilerimizin destek ve katkıları bizleri son derece mutlu edecektir. Hayırların en güzeli, insana ve eğitime yapılan hayırdır. Bildiğiniz üzere niyet hayır ise akıbet hayır olur. Sizin gibi mümtaz iş adamlarımıza Allah'tan hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum. Bu hizmetiniz hemşerileriniz ve milletimiz tarafından her zaman sevgi ve saygı ile anılacaktır."
Hayırsever iş adamı Şerifoğlu ise, "Diyeceksiniz ki Şerifoğlu durup dururken neden böyle bir iş yaptı? Çok mu parası fazla da hemen karar verdi. Nedenini şöyle açıklayayım. Ben 2 senedir Kervan Kavşağı ile uğraşıyorum. Düzce'ye büyük bir hizmet verdiğim kanısındayım. Başka illerde böyle bir kavşağa kolay kolay rastlayamazsınız. Böyle bir yatırımı 2 sene sonra hayal ediyordum. Ama valimiz yeni gelmişti. Henüz 1,5-2 aylık görev başında iken sayın valimi daha ziyaret etmeden bayram sabahı 08.30'da telefon etti. 'Neredesiniz bayramlaşmaya geleceğim' dedi. Olmaz sayın valim ayıp olur ben sizin ayağınıza geleyim, ne demek dedim. 'Hayır ben geleceğim' dedi. Sayın valim bir paket çikolata ile benim evime bayramlaşmaya geldi. Sayın valim beni çok mahcup ettin olur mu öyle şey dedim. 'Hayır, ben her sabah akşam o kavşaktan gelip geçerken gözlerim yaşarıyor. Böyle birinin nasıl ayağına gitmeyeceğim' dedi. Gidersem mutlu olurum. Sayın valim kamu görevlisi, Düzceli değil. Vazifeperverdir, büyüklük göstermiştir. Bunu kolay kolay bir vali yapmaz. Ama sayın valim büyük bir jest yapmıştır. Bu nedenle geçen ki sanayi toplantısında sayın valimin böyle bir talebi olmuştur. 'Düzce'de 300 derslik okul yapılacak bu sene. 200'ünü devlet karşılıyor. 100 tanesini de iş adamlarından oluşturacağız' dedi. Ben de 3 sene sonrası hayalimdeki işi sayın valimin bu jesti karşısında hemen yapmaya karar verdim. Allah nasip ederse kısa sürede bitirmeyi planlıyorum. O bakımdan sayın valim Düzce için bir şans olduğunu düşünüyorum. Okulun yarı kararı valimizin bu jesti ile olmuştur. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum" diye konuştu.
Konuşma sonrasında yaptırılacak olan 8 derslikli okul için imza atıldı. Ardından Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Hamit Şerifoğlu'na Şükran Belgesi takdim etti. Tören hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
(AY-UU)

29.01.2013 16:39:04 TSI

Editör: Wan Haber