‘Herkes için sanat’ sloganı ile gerçekleştirilen ve peyzaj, natürmort, portre çalışmalarından oluşan sergide, tuval üzerine yağlıboya ile yapılmış 30 eser sergileniyor.

Sergi açılışı öncesi konuşan Yrd. Doç. Dr. Seyhan Kalaycı, bu sergiyi halka adadıklarını, sergide herkese hitap edecek sanatsal görüntüler bulunduğunu, bu nedenle serginin sloganının ‘herkes için sanat’ olduğunu söyledi. Kalaycı, “Amacımız sanatsal çalışmaları toplumun beğenisine sunmak. Üniversite bünyesinde sergi salonlarımız mevcut ve yıl boyunca pek çok sergiye ev sahipliği yaptı.

Bu sefer bir değişiklik yapalım dedik. Yeni açılan Van AVM’nin bunun için en güzel yer olduğunu düşündük. Çünkü alışveriş merkezleri aynı zamanda kültür ve sanat merkezidir. Gündelik yaşamın yoğunluğu, insanoğlunun tüm ihtiyaçlarını giderebilecek yaşam merkezlerinin oluşumuna zemin hazırlamıştır. Bu ihtiyaçlardan biriside sanatsal ve kültürel etkinliklerdir. İnsanlar için sanat belki de en etkili iletişim aracıdır. Sanat aynı zamanda insanın duygu ve düşüncelerinin dışa yansımasıdır. Sanatın işlevselliği ve değeri insanlara ulaştığı sürece artar. Sanat topluma ulaştırıldığı sürece etkili ve değerlidir. Amacımız toplumun kültürel değerlerini göz önünde bulundurarak sanatın gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulamak. Ayrıca sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireylerin artmasında sanatın olumlu etkilerini görebilmek için farklı kültürel faaliyetler ve resim sergilerinin devamlılığını artmasını sağlamaktır. Sergiye olan katılım oldukça yüksek olup yediden yetmişe herkesin ilgisini ve beğenisini çekmiştir. Bu sergimizi halka adadık ve halkımızın resim sanatına karşı ne kadar ilgili ve duyarlı olduğunu gördük. Umarım bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Tamamı öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin 15 Nisan Cuma akşamına kadar açık kalacağı belirtildi.

Editör: Wan Haber