Bit Tv programında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Sunucu Özlem Yıldız tarafından ünlü güzel Seren Serengil hakkında savcılık kararını açıkladı. Tartışmalı süren mahkemede savcı takipsizlik kararı verdi. Seren Serengil, Özlem Yıldız'ın "reklam amaçlı" olarak kendisini şikayet ettiğini düşündüğünü belirterek suçlamaları kabul etmedi.

 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafınca verilmekte olan takipsizlik kararında, Seren Serengil'in 1 Ekim 2014 tarihinde "Kim ne derse desin" adlı televizyon programının sunucularından biri olduğu anlatıldı. Magazin haberlerine itafen gerçekleşen programda, Seren Serengil'in başka sunucu arkadaşıyla birlikte çıkan haberlere ait yorumlar yaptıkları, bu kişilerin ise sanat camiasından oldukları söylendi. Seren Serengil'in, davacı Özlem Yıldız hakkında üç iddia dile getirdiği belirtilen kararda, Seren Serengil'in savcılık ifadesi de katıldı .

"REKLAM AMAÇLI ŞİKAYET ETTİ"

Seren Serengil'in anlatımında , Özlem Yıldız'ın kamuoyu tarafından bilinen bir isim olduğunu, kendisi hakkında gerçekleşen eleştirilere karşı duyarlı olması gerektiğini söylediği açıklandı . Seren Serengil, ifade özgürlüğü çerçevesinde, hakaret kastı olmadan söz konusu olan beyanlarda bulunduğunu ve Özlem Yıldız'ın "reklam amaçlı" olarak kendisini şikayet ettiğini düşündüğünü ortaya koyarak , suçlamayı kabul etmediğine de yer verildi.

"HAKARET İÇEREN YAKIŞTIRMA YOK"

Takipsizlik kararında, programda gercekleşen tenkitler karşısında şikayetçiye de söz hakkı verildiğine dikkat çekilerek, şikayetçiye karşı hakaret suçunun unsurlarını içeren hiç bir yakıştırmada bulunulmadığı ve fikir yeni açıklama niteliğinde olduğu açıklandı . 

Bahsi geçen ifadelerin küçük düşürücü ve kıymet yargısı içermediği, kişilik haklarına saldırı niteliğinde bulunmadığı anlatılarak, suç unsurlarının oluşmadığı sebebiyle takipsizlik kararı verildiği vurgulandı.

 

Editör: Wan Haber