Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Şerefiye Mahalesi'nde yapılan konutlardaki sorunlar gideriliyor. Özellikle çatılardaki sorunların son zamanlarda sürekli dillendirilmesi, yönetimi sorun çözmeye itti.
TOKİ binalarının tümünün çatıları tek tek onarılarak yenilenirken, parkların oyun alanlarındaki sorunlar da giderildi. Ayrıca binaların çevresindeki saclar da kaldırılarak çevre düzenlemesi yapılıyor.
1970'li yıllarda yapılan Van Sosyal Mesken Konutları, depremin ardından ailelerin de görüşü alınarak yıktırılmıştı.

   SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR

Sosyal Mesken Konutları yıktırıldıktan sonra konut sahiplerine TOKİ tarafından 500 TL kira yardımı yapılmış ve aynı yerde yeni konutlar inşa edilmişti.

TOKİ sakinleri özellikle çatılardan dert yanmış ve sorunların çözülmemesinden yakınmıştı. Artık sorunlar tek tek çözülüyor.

TOKİ'lerde oturanlar küçük sorunların daha önce yönetime söylendiğini, ancak yapılmadığını belirtiyorlardı. Ancak son zamanlarda birçok sorunun çözüldüğü ifade ediliyor.

Şerefiye TOKİ konutlarında gözle görülür bir değişiklik olduğunu ve bunun da sakinler olarak kendilerini sevindirdiğini anlatan Tahir Tekin, "Son zamanlarda konutlarımızdaki sorunların çözülmesi bizleri sevindiriyor. Yine konutlarımızda çatıların batı şehirlerindeki bina çatıları gibi yapılması yüzünden sürekli su sızmaları yaşanıyordu. Üst katta oturanlar mağduriyet yaşıyordu. Ama bu şikayetlerin dillendirilmesi sonucu şimdi tüm çatılarda onarım başladı. Çatıların onarımının bitmesi ile buralar çok daha kullanışlı hale gelecektir" dedi.

   KÖTÜ GÖRÜNTÜLER ORTADAN KALKIYOR

Çevre düzenlemesinin başladığını anlatan Tekin, "Yine son günlerde çevre düzenlemesi konusunda yoğun çalışmalara şahit oluyoruz. Sitenin çevresindeki sacların kaldırılması ile kötü görüntüler de ortadan kalkıyor. Ayrıca parklarda bazı oyun aletleri bozuk veya kırılmış durumdaydı. Yönetim bu soruna da çözüm getirdi. Bunlar sevindirici" ifadelerini kullandı.

Tekin, hak sahiplerinin mağduriyetinin ise devam ettiğini belirterek, "Biz hak sahipleri olarak TOKİ ile yaptığımız sözleşmelerde maddelere uyulmadığı için mağduriyet yaşıyoruz. Bu durumu birçok kez yetkililere ilettik.  Sıkıntılarımız sürüyor. Çünkü bizler hak sahipleri olarak bu evler yapılmadan önce 100-115 metrekare gibi küçük daireler için sözleşmeye imza attık. Ama bize daha geniş daireleri pahalı bir fiyat karşılığı teslim ettiler. Bu, bizim istediğimiz veya anlaştığımız bir durum değildi.Aylık şu an 550 - 650 TL arası para ödüyoruz. Hâlbuki eski sözleşmemize göre 180-200 TL ödememiz gerekiyordu. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi. (Kaynak:bölgegazetesi)

Editör: Wan Haber