Denizli'de, Eğitim-Sen'e bağlı bazı öğretmenler okullarda uygulanacak serbest kıyafet uygulamasını, eşofman ve kot pantolon giyerek protesto etti.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan yeni düzenleme ile birlikte gelecek yıldan itibaren öğrencilerin okula serbest kıyafetle gitmesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na (Eğitim Sen) bağlı öğretmenlerden bazıları okullara kot pantolon, tişört ve eşofmanla giderek bu durumu protesto etti. Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Ali Şimşek de öğretmen olduğu Denizli Ticaret Meslek Lisesi'ne kot pantolon üstüne uzun kollu tişört giyerek geldi. Eğitim Sen'e bağlı bir çok öğretmenin de okullara bu tip kıyafetlerle gittiği öğrenildi.
Eğitim-Sen'e bağlı üyeler olarak bugün okula istedikleri kıyafetlerle geldiklerini belirten Eğitim Sen Denizli Şubesi Başkanı Ali Şimşek, "Yıllardır savunduğumuz eğitimde gericileşme, dinselleşme ve son olarak 4 4 4 sisteminin eğitimin dinsel eğitime dönüştürülmesine yol açtığını düşünüyoruz. Biz de Eğitim-Sen olarak bugün okullara eşofman ve kot pantolon giyerek tepkimizi gösteriyoruz. Öğrenci kıyafetlerinin serbest bırakılması ile birlikte tam bir demokratik serbestliğin olmadığını görüyoruz. Bu kıyafet serbestliğinin tamamen dinsel simgelerin önünü açmak olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Öğretmenlerin bir çoğunun eyleme destek verdiğini kaydeden Şimşek, şunları söyledi: "Bir çok sendika üyemiz bu karara uygun şekilde giyinerek okullara gitti. Diğer öğretmen arkadaşlara baskı yapmamız söz konusu değil. Üyelerimizin büyük bir bölümü okullarda eşofman ve sivil kıyafetle dolaşıyor"
(EV-ÇY-HO-Y)

05.12.2012 16:03:56 TSI

Editör: Wan Haber