Kumluca İlçesi Karacaören Köyü Karabük Mahallesinde yağmur sonrası meydana gelen sel nedeniyle birçok serayı su bastı.
Geçen gün sabah başlayan şiddetli yağmur bazı bölgelerde sele neden olurken soğuk hava seraları donmaya maruz koydu. Kumluca'nın Karacaören köyünde selle birlikte sürüklenen molozlar seralara doldu. Seralardaki ürünler zarar görürken camları kırıldı, plastik örtüleri parçalandı. Yağmur, Karacaören köyü ile birlikte Çaltı, Karacaağaç, Kuzca, Büyükalan ve Yenikışla köylerine ulaşımı etkiledi. Şiddetli yağmurun ardından soğuk hava nedeniyle seraların dona maruz kaldığından yakınan vatandaşlar 1 dekar serada 4 sobanın sabaha kadar yakılmasına rağmen ısıyı sıfırın altında 2,5 dereceye çıkarabildiklerini söyledi.
Zarar gören üreticilerden Mehmet İncediş, Hüseyin İncediş, Yusuf Gülez, Sezai Türkoğlu havanın dışarıda7,5 olduğunu belirterek "Ürünlerin soğuktan etkilenmemesi için sabaha kadar soba yakıp nöbet tutuyoruz. Buna rağmen pek çok üretici don olayından etkilendi, ürünlerimizi önce don sonra sel vurdu. Çiftçinin hali perişan" dediler. Dört saat boyunca aralıksız yağan sağanak yağış ve dolunun sele dönüşmesi ile evlere ve seralara su dolduğunu kaydeden Yusuf Gülez, şöyle konuştu: "Evlerimizden bile çıkamadık. Seralarımızdaki ürünler telef oldu. Çok üzgünüz."
Yağmurun Karacaören köyünde üreticilere çok zarar verdiğini söyleyen köy Muhtarı Özcan Öztürk de sözlerini şöyle sürdürdü: "Yağmur köy yollarında tahribe yol açtı. Elektrik hatlarımız koptu. Bu yüzden köyümüzde elektrik yok. Yollarımızı kendi imkanlarımızla açtık. Yetkililerimizden yardım bekliyoruz."
(RS-HO-Y)

13.01.2013 15:20:31 TSI

Editör: Wan Haber