Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Gazetecilerin; mesleklerini yaptıkları için cezaevine atılmadığı, ilkeli davrandıkları için işsiz kalmadığı, baskı görmediği, emeklerinin karşılığını aldığı koşullarda çalışması dileğiyle, bu özel günlerini yürekten kutluyorum" dedi.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle verdiği mesajda, gazetecilerin çalışma koşullarının gün geçtikçe zorlaştığını belirtti. "Gazeteciler üzerindeki baskı nedeniyle, toplumun doğruya ulaşması engellenerek hak kaybına neden olunmaktadır" diye konuşan Şenol, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun saptamasına göre, "Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun saptamasına göre, 27 Aralık 2012 tarihi itibariyle Türkiye cezaevlerinde 10'u imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere 73 tutuklu ve hükümlü gazeteci bulunuyor" dedi.
Başkan Şenol şöyle konuştu; "Cezaevindeki gazeteci sayısı bakımından dünya birincisi olan ülkemizde 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü bu gerçekle kutlamaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Basını bu denli baskı altına almaya çalışmak, bu ülkeye verilecek en büyük zararların başında gelir. Gazetecilerin; mesleklerini yaptıkları için cezaevine atılmadığı, ilkeli davrandıkları için işsiz kalmadığı, baskı görmediği, emeklerinin karşılığını aldığı koşullarda çalışması dileğiyle, tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."
(HK)

10.01.2013 14:37:57 TSI

Editör: Wan Haber