Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yarın saat 12.00'de Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı yapacağını açıkladı.

Dün yayıncı kuruluşa konuşan ve yönetimi epey eleştiren Güneş'e yakın çevreler, deneyimli hocanın göreve devam edip etmeme konusunda bir açıklama yapmasının beklendiğini ifade ettiler.

SİTEM DOLU AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş'ın teknik sorumlusu Şenol Güneş, ligin başlamasına kısa süre kala çok önemli açıklamalar yapmıştı.

Lig TV'ye konuşan Güneş, transferle ilgili sitemde bulunmuştu.

İşte Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları:

"BİZ ŞAMPİYON TAKIM OLARAK TRANSFER YAPAMIYORUZ"

"Eto'o benimle ilgili bir konu değil, oyuncu kendi gelmek istedi. Şu an 5-6 oyuncu lazım, en az 3 isim alınmalı. Sol bek lazım, stoper lazım. Tosic sol bek, Adriano sol bek. 4 tane stoper şart. Bunları yönetimle konuştuk, sizlerle konuştuk, hiçbir şey değişmiyor. Türkiye'de kendi kafasındaki planlar yapılıyor.

Bizim istediğimiz bazı oyuncular vardı, Galatasaray zaten aldı. Ceza alan takım transfer yapıyor. Biz şampiyon takımken transfer yapamıyorken, UEFA'dan ceza alan Trabzonspor, Galatasaray transfer yapıyor. Bunu ben anlamam, kafam basmaz."

"GİDENLERİN HİÇBİRİNE İZİN VERMEZDİM"

"Gidenlerin hiçbirine izin vermezdim. Direk oynattığım oyuncuya bunu demem. Santrafor alınmadığı müddetçe, bu takımdaki oyuncular bu baskının altında ezilecekler. Bu net. Sosa'ya ilişkin benim söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Bunlar benim bilmediğim konular. Ben de gazetelerden okuyorum.

Ben elimde ne varsa onunla en iyisini yapmaya çalışırım. Kimseye darılmam küsmem, kızmam. Ben sezon bittiğinde şunu söyledim; Kadromuzu koruyup, defans bölgesine takviye yapmalıyız. Biz de nereye futbolcu alındı? Sağ bek, sol bek. Bizde zaten bek oyuncusu vardı. İhtiyacımız olan yer stoper. Teknik direktör olarak, Sosa ve İsmail gibi oyuncuları bırakmam."

"Bizim geçen sene defansımızda sıkıntımız vardı hala almadık onu. Başkan bunu bilmiyor mu? Biliyor ben de biliyorum. O da kendini zorluyor transfer için ama ne kadar erken alırsak o kadar iyi olur. Forvette Cenk var, Mustafa var.

Süper Kupa oynadık, Cenk santrafor oynadı biraz eksik kalınca haksızlık çok büyük boyutta üstünüze gelebiliyor. Giden bütün oyuncular kayıptır bence... Burada herkesin emeği vardı ve herkes emeğinin karşılığını alsın isterdim. Yönetimin verdiği destekle biz başarılı olduk. Eldeki oyunculara kızsam bile düzelmesi için elimden geleni yaparım."

"YABANCI KALECİLERDEN BİRİ GİDEBİLİR"

"Üç kalecimiz de iyi. Çok konuşuluyor bu. 'Fabri sakattı neden alındı diyen adam, adam diyorum ismini biliyorum, bugün 'Neden Fabri kadroya alınmadı?' diyor. Bu adam Beşiktaşlı falan değil. Sen onu kötülerken, şimdi onun üzerinden laf ediyorsun. Fabri de Boyko da iyi kaleci.

Ancak bir değerlendirme yapabiliriz. Tolga'nın yanında bir Türk, bir yabancı kalması daha iyi. Ayın 1'ine kadar bakacağız. Biri gidecek demek istemiyorum şartlara göre bakacağız. Gökhan'ın rahatsızlığı devam ediyor, yeni yeni toparladı ama bu hafta oynaması zor." 

"İLK BEN GİDERİM"

"Bu oyuncuların bu hale gelmemesi lazım. Beşiktaş şampiyon olmuş 4 oyuncu gitmez. Bunda benim hatam var, yönetimin hatası var. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız gitmek mantıklı değil. O zaman ilk ben giderim. Para durumu var saygı duyuyorum ama daha çok mutlu olmamız gerekirken daha çok mutsuzluğa neden gidiyoruz anlamıyorum."

"Eren Derdiyok için teklif yaptık, Serdar Aziz için teklif yaptık. Galatasaray aldı, hayırlı olsun."

"KAVGA, TARTIŞMA İSTENİYOR"

"Kamuoyundaki yorum ve haberler çok çirkin. İstenen şey bu, kavga, tartışma. Ben diyorum ki mesele ben değilim, saygı yok, ilişki yok. ben teknik adamım, fikirlerimi yönetime söylerim daha başka bir şey yok. Kamuoyuna da bilgi veririm.

Hoca şunu istedi, şunu kovdu, oyuncu şu yüzden gitti gibi sözlerle kavga ortamı hazırlanmaz. Bu oyunlar 20-30 senenin oyunlarıydı. Transfer yapılmak istenen oyuncuya baskı yapılıyor, bunlar iyi şeyler değil. Adriano sol bek oynar, sağda oynar, ortada oynar. Adriano'nun bu tip özellikleri var. Olcay da öyle ama asıl mevkisi farklı."

Kaynak: Haber10

Editör: Wan Haber