Erzurum'un Şenkaya ilçesinde Bal Üreticileri Birliği Genel Kurul toplantısı yapıldı
Şenkaya Öğretmenevi Lokalinde düzenlenen toplantı Saygı duşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Divan başkanı ve üyelerin seçimi yapıldı. Timuçin Bozkurt birliğin 2012 yılı faaliyet raporu, bilanço ve gelir gider raporlarını okudu. Ardından Denetleme Kurulu üyesi Suat Soylu 2012 yılı denetleme kurulu raporunu okudu. 2012 yılı faaliyet raporu ile denetleme kurulu raporu kabulü için üyelerin oyuna sunularak oy birliği ile kabul edildi.
Tarım Danışmanı Timuçin Bozkurt, organik arıcılık hakkında üyelere bilgi verdi.
Bozkurt; "3 kilometre çapındaki bir alanda kanalizasyon olamayacak, kimyevi gübre kullanılmayacak, zirai ilaçlama yapılmayacak, asfalt geçmeyecek, egzoz gazı olmayacak, kovanların boyası olmayacak ve lislerde organik lis olacak. Bu şartlar altında yapa bilecek arıcımız varsa sertifikasyon kuruluşlarına üye olacak. Sertifikasyon kuruluşları baldan numune alacak balın organik olup olmadığını belgeleyecek. Organik balından piyasa değeri yüksektir. Ancak organik arıcılık zordur. Bölgesi uygun olan arıcılar organik arıcılık yapmak isteyen varsa bize müracaat etsinler. Bizler alt yapı çalışmalarını bitirdik. Sertifikasyon kuruluşları ile pazarlık yaptık bu kuruluşlara arkadaşlarımızı üye ederiz." dedi.
Üretici Kemal Özcan, bölgelerine dışarıdan gelen arıların melez arı olduğu için kendi arılarına zarar verdiği bu durum ile ilgi çalışmaların yapılmasını istedi.
Konuşmaların ardında Merkezi Birlik temsilcisi seçildi. Temsilci olarak asil üye Sinan Önder ve yedek üye Memet Adak seçildi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamza Sapar, Şenkaya'nın çiçek florası bakımında çok zengin olduğu bu çiçek çeşitliliğin hiçbir yerde olmadığını dile getirdi.
Sapar, Şenkaya bal üreticilerin bu çiçek florasını iyi değerlendirmesi ve ürettikleri balın iyi bir şekilde reklamını yapması ve pazarlaması gerektiğini söyledi.
Genel Kurul Toplantısı dilek temennilerle sona erdi.
Toplantıya İlçe Kaymakamı Murat Şener, Belediye Başkanı Görbil Özcan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamza Sapar, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Şenkaya Şubesi Müdürü Halit Ünsal ve Birlik üyeleri katıldı.
(BG-AA-Y)

18.02.2013 18:01:30 TSI

Editör: Wan Haber