Senegal'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow'u "takdir" ettiğini belirterek, "Türkiye'de oynamış ve oynayan Senegalli futbolcular, ülkelerimizin birbirini tanıması açısından çok önemli yer tutuyor" dedi.
Türkiye-Senegal İş Forumu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Senegal arasındaki bağların ticari ilişkilerden ibaret olmadığını belirtti Erdoğan, "Bakın, Türkiye'de oynamış ve oynayan Senegalli futbolcular, ülkelerimizin birbirini tanıması açısından çok önemli yer tutuyor. Mesela şu an Moussa Sow. Buradan, anavatanından kendisine takdir ve teşekkürlerimi gönderiyorum" diye konuştu.

"FRANSA'YA GİDİP SENEGAL'E FRANSIZ KALAN SENEGALLİLER VAR"
Moussa Sow ile yaptığı kahvaltıya değinen Erdoğan, "İstanbul'da evimde kendisiyle bir kahvaltı yaptım. Tabii, çok şeyler konuştuk kendisiyle. Bu arada Senegal'i de konuştuk.Amadedim,bak Fransa'ya takılıp kalma, Senegal'i ihmal etme. Senegal'e de sık sık gitdedim. Çünkü bazıları buradan Fransa'ya gidip, Senegal'e Fransız kaldılar. Fransız kalmasınlar, bu da önemli. Bunu başarmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın konuşması ayakta alkışlandı.
(İHA-OK-D)

10.01.2013 14:30:42 TSI

Editör: Wan Haber