Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Gaziantep Şubesi, 20 Ocak'ta yapmayı planladıkları mitingle ilgili basın açıklaması düzenledi.
EĞİTİM-SEN binasında düzenlenen basın açıklamasına; Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği Gaziantep Şubesi temsilcileri katıldı.
20 Ocak'ta yapılması planlanan mitingin genel merkezin vereceği karar doğrultusunda ne zaman yapılacağını açıklayacaklarını belirten EĞİTİM-SEN Gaziantep Şube Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı Ömer Faruk Koç, "Ortadoğu'daki emperyalist kuşatma, Irak, Afganistan ve Libya'nın ardından bu kez Suriye üzerinden sürdürülmekte, emperyalizmin yeni müdahale yöntemleri ile ABD'nin Ortadoğu'yu yeniden dizayn etme projesi devam etmektedir. Bizler antiemperyalist emek ve meslek örgütleri olarak ülkemizin NATO üsleriyle ve ABD'nin kanlı savaşa hazırlık yaptığı askeri üsleriyle kuşatılmasına, komşularıyla savaşın eşiğine gelmesine, kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüşmesine asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Bu uğurda sürdürdüğümüz mücadelemizde dün olduğu gibi bugün de tüm savaş karşıtlarıyla birlikte 'ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız' diyecek, 'Suriye'de emperyalist müdahaleye hayır, Ortadoğu'nun geleceğine halklar karar versin' diyerek, yine meydanlarda olacağız. Bu amaçla valiliğe, Gaziantep ilimizde 20 Ocak 2013 tarihinde miting yapma amacıyla, tertip komitesi olarak 8 Ocak 2013 tarihi itibariyle başvuruda bulunduk. Ancak valiliğin, 11 Ocak 2013 tarih ve 78 sayılı onay yazısı ile mitingimizin bir hafta sonraya ertelenmesi şeklinde tertip komitesine tebliğ edilmiştir. Bizler miting tertip komitesi olarak gerekli hazırlıklarımızı yapmış ve bastırılan tüm bildiri ve afişlerde miting yeri, tarihi ile ilgili dokümanların baskısı yapılmış olarak tüm illere gönderilmiştir. İlimizde yapılacak bölge mitingi nedeniyle hazırlıklarımızı bu çerçevede geliştirdik. Tertip komitesi olarak tarafımıza tebliğ edilen erteleme kararını genel merkezimizle paylaştık. Genel merkez ile yapılacak değerlendirme sonucunda bir tutum belirlenecek olup, alınacak tutum ve kararlara göre mitingle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından, toplantı soru-cevap şeklinde konuşulmak üzere basına kapalı bir şekilde devam etti.
(SO-Y)

14.01.2013 18:00:08 TSI

Editör: Wan Haber