TES-İŞ ve ESM sendikaları üyeleri, DSİ'de sosyal tesislerin kullanımının çalışanlara kısıtlandığı gerekçesiyle eylem düzenlediler.
DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik TES-İŞ ve ESM sendikaları üyeleri, DSİ sosyal tesislerinin emeklilik yemekleri için çalışanlara kısıtlandığını ileri sürdüler. TES-İŞ Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz, "DSİ 7. Bölge Müdürlüğü idaresinin bu anlamsız tutumu nedeniyle, DSİ çalışanlarının emekli arkadaşları için bugüne kadar DSİ Sosyal Tesisleri'nde vermiş olduğu yemekler artık şehirdeki otel veya restoranlarda 3 kat fazla maliyetler gerçekleştirilmektedir. Hiçbir baskı ve hukuksuzluk DSİ 7. Bölge Müdürlüğü çalışanlarını yıldıramaz ve sindiremez. Bu akıl almaz hukuksuz uygulamalar sonlanana kadar DSİ 7. Bölge Müdürlüğü çalışanlarının mücadelesi sürecektir" dedi.
DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün sıradan bir kuruluş olmadığını belirten ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan da yapılan bu uygulamanın iş barışını bozabileceği uyarısında bulundu.
(GKH-SLH-Y)

05.12.2012 13:15:13 TSI

Editör: Wan Haber