Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü'nün koli kargo hizmetlerini özelleştirmesinin ardından Bursa'da 38 bin kargonun adresine ulaşmadığı iddia edildi.
Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Türkiye genelinde dağıtımı yapılan kargo kurye ve taahhütlü posta dağıtım işinin 1 Şubat 2013 itibariyle dağıtım bölgelerinin belirlenerek ayrı ayrı ihale ile çeşitli şirketlere verildiğini belirterek, "Dağıtım bölgelerini tanımayan, işgücünü neredeyse yarı yarıya azaltarak kar etmeye çalışan şirket 10 günde taahhütlü posta ve kargo dağıtım işini tabiri caizse patlatmıştır. Bursa genelinde son on günde devreden gönderi sayısı 38 bindir. Ülke genelinde yüz binlerce gönderi dağıtılamamıştır. Umre yolcuları pasaport beklerken, araç sahipleri ruhsatlarını alamazken, çeşitli şirketlerin müşterileri gönderilerini ulaştıramazken, ilaç bekleyen hastalar mağdur edilmektedir. Ey PTT Genel Müdürü, bu işler Hülya Avşar'la tenis oynamaya benzemez. İşi ihale ettiğiniz firma tel tel dökülürken artan iş yükünü, firmanın verdiği zararı ve 10 günlük biriken gönderileri yine cefakar PTT çalışanlarına yükleyerek yeni bir hezeyana neden olmuştur" dedi.
PTT Başmüdürlüğü yetkilileri ise 38 bin gönderinin biriktiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Yetkililer, "Pazar günü dağıtım yapılmadığı için birikme normal. Ancak bekleyen gönderiler arasında umre pasaportu bulunmuyor. 38 bin gönderinin biriktiği doğru değildir. Daha önce de kargo dağıtımında 65 görevli vardı, yeni şirkete devredildi. Az sayıda kişi işten ayrıldı, yeni elemanlar aldık" şeklinde açıklamada bulundular.
(ET-ÖK-Y)

10.02.2013 14:07:24 TSI

Editör: Wan Haber