Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç ile Türk-İş'e bağlı Tez-Koop İş, Belediye-İş, Basın-İş, Genel Maden-İş, Türk Metal, Tes-İş, Deri-İş, Türk Harb-İş, ve Tek Gıda İş Sendikalarının 16 şube başkanı ve yöneticisi, Ege-Koop'un Menemen Seyrek'te inşa ettiği bin bahçeli konuttan oluşan Villakent projesini gezdi.
Sendika başkanları, kentsel dönüşüm ile İzmir'i yeniden planlama çalışmalarında örnek işler başaran Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın aktif siyasette yer alması gerektiğini bildirdiler. Villakent başta olmak üzere, Ege-Koop'un ürettiği konut projelerinin örnek alınmasının önemli olduğunu dile getiren Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Karakoç, ''İzmir, ne kadar sağlıksız ve sorunlarla boğuşan bir kent ise, Villankent de o kadar çağdaş ve modern bir Avrupa şehri görünümünde. Kenti yöneten belediye başkanları Villakent'ten feyz almalı" dedi.
Türkiye'nin en büyük bahçeli konut projelerinden biri olarak tarihe geçen ve İzmir'e sadece 30 kilometre mesafede yer alan Villakent hakkında bilgilendirme yapan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan projenin 22 farklı tipte uygulandığını, tüm altyapı ve sosyal donatı tesislerini Ege-Koop'un yaptığını anlatan Aslan, Villakent'te yaşayanların büyük bölümünün doktor, hakim, gazeteci, sanatçı, Türk ve yabancı işadamlarından oluştuğunu anlattı. Villakent'in ardından, yine Seyrek'te Gediz Üniversitesi ile Villakent'in arasında, 1 1 ve 2 1 konsepti ile inşa edilen Keyifli Yaşam Evleri'ni de görme fırsatı yakalayan sendika başkanları, gezinin ardından Hüseyin Aslan ile Villakent Sosyal Tesisleri'nde yemek yediler. Yemekte konuşan Aslan, Türk-İş'in hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, " Dört dönem Türk-İş delegeliği yaptım. Türk-İş önemli bir güçtür" dedi. Ege-Koop'un yaptığı konut projelerinin yanı sıra kamuoyuna açıklanan sosyal projeleri de heyecanla takip ettiklerini ifade eden sendika başkanları da ''Gerçekten büyük projelere imza atan Hüseyin Aslan'ın aktif siyasette yer alması çok önemli. Kentimize verdiği önem ve sosyal projeleri herkesin dikkatini çekiyor. Kendisine bu konuda desteğimiz tam'' dediler.
Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, Ege-Koop'un Türkiye'deki 200 kooperatif arasında tek sendikalı kurum olduğunu belirterek, ''Uzun yıllar Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanlığı yapan Hüseyin Aslan ile çok güzel ve başarılı çalışmalar yaptık. Kendisi, şube başkanı olduğu dönemde gazetecilerin bir çok sosyal hakka kavuşması için savaş vermiştir. Hüseyin Aslan, sendikal yaşamda çok önemli bir kişidir.'' dedi. Villakent'in gözlerini kamaştırdığını belirten Karakoç, ''Villakent'i gördükten sonra İzmir'in de bu modelde planlanması gerektiğini düşünüyorum. Altyapısı, üstyapısıyla, yeşili ve sosyal tesisleri ile insan kendini İzmir'de değil, bir Avrupa kentinde olduğunu sanıyor. İzmir'deki belediye başkanlarımıza sesleniyorum; kentsel dönüşüm kapsamında planlamalarınızı Villakent modeline göre yapın. Gerek Villakent, gerek Ege-Koop'un projelerinden feyz alın'' diye konuştu.
Belediye İş Sendikası 4. Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli, Hüseyin Aslan'ın gerçekleştirdiği her proje ile İzmir'e büyük katkı sağladığını dile getirerek, ''Bize her yerde çağdaş kentten, modern yaşamdan bahseden bütün belediye başkanları sadece birkaç kilometre ötedeki bu muhteşem projeyi mutlaka gezip görmeli. İzmir'in merkezi de böyle bir yaşamı hak ediyor. Bize düşen sadece Hüseyin başkanı tebrik etmek ve desteklemektir'' dedi..
(AH-Y)

30.01.2013 10:17:34 TSI

Editör: Wan Haber