Beko Basketbol Ligi'nde oynanan Olin Edirne-Mersin Büyükşehir Belediyesi maçında polis tarafından darp edilen astım hastası Mutlu İlke Ülker yaşadığı kabus dolu dakikaları anlattı. Polis ekiplerinin "Sen misin bize küfür eden bak bakalım şimdi ne olacak" diyerek üzerine saldırdığını anlatan Mutlu İlke Ülker, 17 polisin kendisinden şikayetçi olduğunu kaydetti.
Olin Edirne ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında oynanan Beko Basketbol Ligi müsabakasının sonlarına doğru bir polisin, astım hastası taraftar Mutlu İlke Ülker'e orantısız güç uygulamasının yankıları sürüyor. CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Mutlu İlke Ülker ile dün basının karşısına geçerek bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Gürkan, yaşanan olayın evrensel kültür olarak tüm dünyada aynı kurallarla oynanan spor ruhuna yakışmadığını belirtti. Olayda gereğinden fazla orantısız güç kullanıldığını ifade eden Gürkan, "Edirne bugüne kadar yaşamadığı alışık olmadığı ve asla da alışamayacağı tatsız bir olay yaşadı" dedi.

"BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ POLİSİN LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNMASI KABUL EDİLEMEZ"
Görüntüleri izleyince dehşete düştüğünü ifade eden Gürkan, "Olayla ilgili tüm belgeler ve görüntüler savcılık tarafından talep edildi. Mutlu kardeşimiz de sabah saatlerinde ifade verdi. Emniyet müdürümüz de polis memuru hakkında adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma başlatıldığını belirtti. Birkaç kendini bilmez polisin Mutlu'yu adeta yok etmek istercesine ki astım hastası olduğunu söylemesine rağmen linç etmek istemesi kabul edilemez" diye konuştu.

17 POLİS MUTLU'DAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ
Mutlu'nun yaşadığı travmayı atlatmasının kolay olmayacağını da vurgulayan Gürkan, "Biz bu konunun takipçisi olacağız. Konuyu başsavcıya da ileteceğiz. Emniyet adli soruşturmayı başlattı. Mutlu'nun bu travmayı en az hasarda atlatması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

ÜLKER: "SEN MİSİN BİZE KÜFÜR EDEN DEYİP" ÜZERİME SALDIRDILAR
Mutlu İlke Ülker ise yaşadığı kabus dolu dakikaları şu şekilde anlattı:
"Hakemle aramızda geçen bir olay vardı. Hakem şikayet edince polisler benim üzerime geldi. Karşılıklı hakaret oldu. Benim söylediğim bir söz üzerine olanlar oldu. Ben bu taraftarın bu muameleyi hak ettiğini düşünmüyorum. Yeri geldiğinde deplasmana gidiyoruz. Yenildiğimiz takımları alkışlıyoruz. Polislere astım hastası olduğumu söyledim ama dinlemediler. 'Sen misin bize küfür eden bak bakalım şimdi ne olacak' diyerek üzerime saldırdılar" dedi. Mutlu ayrıca 17 polisin de kendisinden şikayetçi olduğunu belirtti.

OLİN MAÇLARINDA POLİS ARTIK GÖREV ALMAYACAK
Bu arada Edirne Emniyeti Müdürlüğü'nün aldığı karar gereği bundan böyle polis ekiplerinin Olin Edirne maçlarında görevlendirilmeyeceği, onların yerine özel güvenlik görevlilerinin asayişi sağlayacağı öğrenildi.
(ORA-BÇ-BÇ-S)

21.12.2012 18:31:01 TSI

Editör: Wan Haber