Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı resmi Gazete de yayınlanan Pazaryerleri Hakkındaki Yönetmeliğin 7. Maddesine istinaden Semt Pazar Yerleri Tespit ve Uygunluk Komisyonu oluşturulduğunu söyledi.
Melikgazi Belediyesi belediye çalışmalarında kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile her zaman işbirliği ve koordinasyon içerisinde yatırım ve hizmetleri gerçekleştirdiklerini bununda hizmetin kalitesini artırdığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "İlçe sınırları içerisinde her hafta 24 ayrı semtte semt pazaryeri kurulmaktadır. Semt pazaryerine yoğun bir talip vardır. Ancak semt pazaryeri de rastgele, yol ortasında, mahalle arasında olmamalıdır. Semtlerin ihtiyacı ve ortak alanları belirlenerek, her türlü sosyal donatımları olmalıdır. Bu amaç ile bu yıl bir yönetmelik yayınlanmış ve bundan öncekilerin ıslahı ve bundan sonra inşa edilecek semt pazaryerlerinin yer seçimi, oluşumu ve denetimi gibi unsurların bir komisyon tarafından yapılması istenmektedir. Bu yönetmeliğe istinaden oluşturulan komisyon üyeleri Belediyemizde toplantı yaparak çalışmalarına başlamıştır" dedi
Komisyonun Melikgazi Belediye Başkanlığın bünyesinde; Melikgazi Zabıta ve İmar Müdürleri, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü, İl Halk Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Ziraat Odası, Meyve ve Sebzeciler odası ile Tüketicileri Koruma Dernek temsilcilerinden oluştuğunu ifada eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Yönetmelik gereği komisyonun mevcut semt pazaryerlerini gezerek incelemelerde bulunduklarını sözlerine ekledi.
(AÖ-Y)

31.12.2012 13:16:35 TSI

Editör: Wan Haber