Salihli Kaymakamlığı ve Salihli Belediyesi'nin organize ettiği ve Salihli'de 26-27 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek, "Salihli Sempozyumu"na, aralarında yurtdışından isimlerin de bulunduğu 60 müracaat yapıldı. Sempozyum Bilim Kurulu 60 müracaat içerisinden bilimsel niteliği olan bildirileri kabul ederek 30 Ocak 2013'e kadar kamuoyuna duyuracak.
Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu, Prof. Dr. Ayşe İlker, Prof. Dr. Meryem Kırımlı, Prof. Dr. Kenan Erdoğan, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Prof. Dr. Şenol Çelik, Doç. Dr. Nurettin Gülmez, Doç. Dr. Sabri Alanyalı, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu, Yrd. Doç. Dr. Nejdet Bilgi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demir ve Yrd. Doç. Dr. Harun Ürer'den oluşan Bilim Kurulu toplantısı öncesi kurul üyeleri Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın da hazır bulunduğu basın toplantısına katıldılar.
Basın toplantısında konuşan Salihli Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Nurettin Gülmez, "Sempozyum takvimi kapsamında bildiri özetlerinin kabul edilmesi 15 Ocak 2013'de sona erdi. Sempozyuma 16 Dil ve Edebiyat ve 44 tane de Tarih temasında olmak üzere toplam 60 bildiri müracaatı yapıldı. Yapılan müracaatlarda bildirilerin en az yarısı yeni çalışmalardan oluşuyor. Bildiriler içerisinde çok önemli çalışmalar da var. Mesela Demiryollarının Salihli'ye gelişi üzerine bir doktora çalışması da müracaatlar içerisinde. Bunun yanında Salihli'nin idari yapısı, köyleri, asayiş, nüfus kayıtları gibi konular da bulunuyor. Sempozyumu Dil Edebiyat ve Tarih olmak üzere sadece iki temada düzenlememizden dolayı müracaatta bulunamayanlar da oldu. Pazarlama, Turizm, Coğrafya konularında bildirileri olanlar da Sempozyuma katılmak istediler" dedi.
Sempozyuma Uluslararası olarak da müracaat olduğunu belirten Düzenleme Kurulu Başkanı Nurettin Gülmez, "Sempozyuma katılımın Uluslar arası olması öngörülmemişti. Ancak yurtdışından da müracaatlar oldu. 60 müracaat, benzer sempozyumlara katılımlara bakıldığında çok önemli bir rakam. Başarılı bir çalışma oluyor ve amacına ulaşıyor" diye konuştu.

"SEMPOZYUMA HERKES SAHİP ÇIKMALI"
Daha sonra konuşan Kaymakam Ertan Peynircioğlu, şunları söyledi: "2 gün sürecek sempozyumda onlarca bilim insanı ile birlikte tarihteki Salihli'yi, Salihli'nin coğrafyasını, Salihli'nin tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bakış açılarından dinleyeceğiz. Bu nitelikte bir sempozyum Salihli'de bildiğim kadarıyla ilk kez düzenleniyor. Bu sempozyum Salihli'de bir iki kişinin düzenlediği bir sempozyum olmayacak. Sempozyum ile hem mevcut çalışmalar değerlendirilmiş olacak, hem Salihli'nin tanınırlığı artacak hem de sempozyum sonunda Salihli Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılacak bildiri geleceğe de bir miras olarak kalacak. Bu sempozyuma herkes sahip çıkmalı."
Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay da, "Sosyal, kültürel, siyasal ve manevi kültürel birikimin geçmişten geleceğe taşınması ve yaşatılması, o şehirde yaşayanların görevidir. Bu sempozyum Salihli'yi geleceğe taşımak amacıyla hazırlanan bir projeydi. Bu sempozyum Salihli'nin tanıtımında etkili olacaktır. Gençlerimize önemli bir kaynak olarak tarihteki yerini alacaktır. Bilim Kurulu bildirileri sempozyumumuzda sunuma değer mi değil mi onu değerlendirecek. Sempozyumda sunulacak bildiri sayısında sınırlama yok" diye konuştu.
Basın toplantısı sonrası, Sempozyum Bilim Kurulu toplanarak bildiri özetlerinin değerlendirme çalışmalarına başladı.
(ES-ERG-Y)

23.01.2013 11:25:34 TSI

Editör: Wan Haber