Sempatik tavırlarıyla bilinen Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, katıldığı toplantıda kaymakamlık anılarını anlatınca salondakileri güldürdü.
Valilik toplantı salonunda yapılan "Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri Giresun'da Yatırımcısıyla Buluşuyor" toplantısına katılan Vali Şahin, konuşması sırasında kağıttaki yazıyı görmekte zorlanıp okuyamayınca, "Benim gözlerim de pek iyi görmüyor ne olduysa. Ben okuyarak iş yapmam" deyip, ilk kaymakamlık yaptığı yerdeki anılarını anlattı.
Hayatta ilk okuyarak başladığım işte hata yaptım diyen Vali Şahin, "Bir ilçede ilk kaymakamlığımın daha 4. gününde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları var. Cumhuriyet Bayramı günü 3 tane açılış var. Cami ve imam hatip okulu açılı varmış. O gece sabaha kadar konuşma hazırladım. Gençliğin vermiş olduğu heyecanla altı saat konuşma hazırladım ve hazırladığım 3 konuşma yazısını cebime koydum. Sabah ilk tören Cumhuriyet Bayramı töreni. Elimi cebime attım çektim konuşma metnini başladım okumaya. 'Bu caminin temeli' diye başlıyor. Olmadı koydum cebime. Diğer kağıdı çıkardım 'Bu imam hatip okulunun açılışı ile' başlıyor. Ondan sonra dedim ki kendi kendime, bundan sonra ya adam gibi konuş ya da konuşma dedim" dedi.

"GÖZLÜĞÜMÜ UNUTUNCA ZOR ANLAR YAŞADIM"
Toplantıda anılarını anlatmaya devam eden Vali Şahin, "Geçen günlerde İstanbul'da bir toplantıya katıldım ve İngilizce konuşma hazırladım. O gün gözlüğümü unutmuşum. Bana bir belge verdiler orada, şifahen konuştum ama daha sonra kağıdı aldım öteye, beriye bakıyorum ya görünmüyor yazı. Yanımda rektör vardı ona dedim senin gözlüğü deneyeyim dedim. Onun gözlüğü de daha değişik. Mercek değişince iş farklılaşıyormuş ben onu da bilmiyordum. Üstüne bir de canlı yayınlayan kanallar vardı toplantıyı. O zaman da dedim bu son olsun İngilizce de olsa şifahen konuşacağım. Gözlük taşımayı ya öğreneceğiz ya da böyle gafları yapacağız" dedi.
Salondakiler, Vali Şahin'in anılarını gülerek ve alkışlayarak takip ettiler.
(MB-ÖK-Y)

05.02.2013 17:25:28 TSI

Editör: Wan Haber