İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler'de kapatılan hemzemin geçidin yerine yapacağı yaya altgeçidinin çalışmalarına başladı.
Projesi tamamlanan ve yapım ihalesine çıkılarak yer teslimi yapılan bölgede, ilk etapta tespit kazıları başlatıldı. Kazılarda yerin altında çeşitli kurumlara ait olan kablolar ortaya çıkarılarak "yaya geçiti"ne uygun bir şekilde düzenleme yapılacak. Nisan ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şemikler sakinleri ile bir araya gelmiş ve Şemikler'deki yol sorununa çözüm konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. Esnaf, muhtar, dernek temsilcileri gibi her kesimden vatandaşın katıldığı toplantının ardından Şemikler'e "yaya alt geçidi" yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştı. Mahalle halkının ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak ve merkezin daha da hareketlenmesini sağlayacak olan alt geçit, ilerde gelecek talepler doğrultusunda araç geçişine uygun olarak düzenlenebilecek.
Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Erdoğan Akaya Sokağı, Merkez Camisi ve pazaryerinin önünden geçen 6418 Sokak'a bağlayacak şekilde yaya alt geçidi inşa edecek. Yaklaşık 5 metre zemin altından yapılması öngörülen altgeçidin genişliği de 6 metre olacak. Altgeçit için yaklaşık 40 metrelik tünel yapılacak.
(AH-Y)

03.02.2013 10:22:13 TSI

Editör: Wan Haber