Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamlığı tarafından ilçede yeni miting yerleri açıklandı.
2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu uyarınca Şemdinli'de miting, toplantı ve yürüyüş yapılacak güzergahlar belirlendi. Şemdinli Kaymakamlığı, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince Şemdinli'de yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yeri, yürüyüş güzergahı, toplanma dağılma yeri ile afiş ve pankart asılacak yerlerin önceki yıllarda olduğu gibi yeniden yapılandırıldığını açıkladı. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. maddesi ve aynı kanunun uygulamasına dair yönetmenliğin 3. maddesi gereğince; ilçede toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yeri, yürüyüş güzergâhı, dağılma ve toplanma yeri ile afiş ve pankart asılacak şu şekilde açıklandı:
"2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre düzenlenecek açık yer toplantı (miting) alanı olarak ilçemiz Alan yolu üzerinde bulunan Şemdinli İMKB Lisesi ve Şemdinli YİBO ile Pesan
çayı arasında bulunan Şemdinli Şehir Stadı ile Birlik inşaat arasında kalan boş alandır. Şemdinli ilçe merkezinde düzenlenecek olan gösteri yürüyüşü güzergâhı; ilçemiz Alan yolu üzerinde bulunan Şemdinli İMKB Lisesi ve Şemdinli YİBO ile Pesan çayı arasında bulunan boş alan (Miting alanı) ile Derecik çevre yolunu takiben Sanayi Kavşağı'ndan Yüksekova yolu istikametinde bulunan Çiftçiler Petrolü'nün bulunduğu yol (Cumhuriyet caddesine kadar olan) birinci öncelikli güzergahtır.
Alan yolu üzerinde bulunan Pesan çayı kenarındaki Şemdinli Şehir Stadı ile Birlik İnşaat arasındaki kalan boş alan ile Derecik çevre yolunu takiben Sanayi Kavşağı'ndan Yüksekova yolu istikametinde bulunan Çiftçiler Petrolün bulunduğu yol (Cumhuriyet caddesine kadar olan) ikinci öncelikli güzergahtır. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre yapılacak gösteri yürüyüşlerindeki toplama alanı (yeri); Karşıyaka Mahallesi Derecik yolu girişinde bulunan köprünün Derecik istikametinde sağ tarafta bulunan boş alan toplama alanıdır. Karşıyaka Mahallesi Derecik yolu girişinde bulunan köprünün Derecik istikametinde bulunan boş alan, Çevre yolu caddesi, Yüksekova yolu istikameti ile Beşevler istikameti ve Karşıyaka Mahallesi'ne giren yol istikameti ve ara sokakları dağılma yerleridir. Düzenlenecek toplantılarda; toplantı süresince toplantı alanı yakın çevresi ile şehir merkezinde belediye başkanlığınca oluşturulacak reklam billboardları afiş ve pankart asılacak yerlerdir."
(AK-MSA-Y)

07.02.2013 11:45:50 TSI

Editör: Wan Haber