Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi bünyesinde yürütülen 'Temel Fotoğrafçılık Kursu'nun sonunda açılan sergi büyük beğeni topladı.
Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cebbar Taş ve Şemdinli Esnaf Sanatkârlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin'in de katıldığı sergide, 17 kursiyerin çekmiş olduğu 500 fotoğraftan 35 tanesi sergilendi. Serginin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Töre, "Şu ana kadar Şemdinli'yi anlatacak o kadar güzel fotoğraf yok. Burada basında çalışan arkadaşların ve fotoğraf çeken arkadaşların ihtiyacı olduğunu düşünerek ve arkadaşların olumlu bakmasıyla böyle bir kursa ihtiyaç olduğunu düşündük. Şemdinli Belediyesi olarak Guldexwin Kültür Merkezi'nde böyle bir çalışma başlattık. Bu tür çalışmalarımız sanat, kültür ve en önemlisi yöresel çalgımız olan 'Düzele'nin daha da yaşatılması için bir çalışmamız var. Çalışmalarımız için yeni projeler yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Çekmiş oldukları fotoğraflarla ilk üçe giren Yaşar Eroğuz, Ecevit Bay ve Deniz Sözüak'ın ödülleri Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş ve Şemdinli Esnaf Sanatkârlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin tarafından verildi.
Fotoğraf sergisinin 3 gün boyunca halka açık olacağı belirtildi.
(AK-MSA-Y)

12.02.2013 09:44:38 TSI

Editör: Wan Haber