Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Elazığ'ın Kovancılar ilçesine tayini çıkan Müftü Feyzullah Çalışkan için veda yemeği tertip edildi.
Seyyid Taha Erkek Öğrenci Kur'an Kursu binasında verilen yemeğe, Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, Hakkari İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Yüksekova Müftüsü Haşim Keskin, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Zekeriya Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Yazı İşleri Müdürü Mahmut Atay, ilçe protokol üyeleri ile müftülük personeli katıldı.
Kaymakam Erdem, yaptığı konuşmada, Müftü Feyzullah Çalışkan'ın ilçeye güzel eserler kazandırdığını, kendisinden çok istifade ettiklerini ve bu vedadan hüzünlendiklerini dile getirdi. Erdem, "Bizler tayine tabi memurlarız, süremiz dolduğunda hepimiz ayrılıp başka yerlere gideceğiz. Önemli olan bir yerde ne kadar görev yaptığımız değil orada neler yaptığımızdır. Yeni görevinde de başarılarının devamını diliyoruz" dedi.
Hakkari Müftüsü M. Faysal Geylani ise Şemdinli İlçe Müftülüğü'nün hizmetlerini her zaman takdir ettiklerini ve Çalışkan'ın hizmetlerini unutmayacaklarını dile getirdi.
Feyzullah Çalışkan da "4 yılı aşkın süre Şemdinli'de görev yaptım. Personelin eğitimine büyük önem verdik. Birçok mahalleye Kur'an kursu açarak Kur'an kursu sayımızı yükselttik ve hafızlık kurslar vermeye başladık" dedi.
Yemeğin ardından İlçe Kaymakamlığı ve Hakkari İl Müftülüğü'nün hazırlamış oldukları teşekkür belgeleri, İlçe Müftüsü Çalışkan'a, Kaymakam Cengiz Erdem ve Hakkari İl Müftüsü M. Faysal Geylani tarafından verildi.
(AK-MET-Y)

18.01.2013 14:24:12 TSI

Editör: Wan Haber