İzmit Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciğinin ortaklaşa hazırladığı Hz. Mevlana'nın vuslatının 739.yılı nedeniyle düzenlenen etkinlik Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda yapıldı. Şeb-i Arus etkinliklerinde 100 semazen ve sazendenin gösterileri büyük ilgi gördü.
İzmit Belediye Başkanı Dr.Nevzat Doğan'ın ev sahipliğindeki etkinliği Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İ Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, siyasi parti başkanları, belediye meclis üyeleri, sivi toplum örgüt temsilcileriyle binlerce vatandaş katıldı.
İzmit Belediyesi Mehteran Bölüğünün gösterileriyle başlayan programda ilk konuşmayı Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Selman Karaaslan yaptı. Karaaslan, çalışmalarından söz ederek, üç yıldır İzmit belediyesiyle güzel etkinlikler yaptıklarını söyledi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da yapılan bu etkinliğin içerik açısından Türkiye'de ilk olduğunu ve bunun gurur verici olduğunu belirterek, "Bu vuslat gecesinde Hz. Mevlana'nın manevi huzurunda olmak onu sevenlerin doldurduğu bu güzel iklimi teneffüs etmek bizim için çok büyük bir mutluluktur. Bizler daima birbirimizin elinden tutacağız. Bu inançla bizler daima kim düşerse onun elinden tutup kaldıracağız. Hiçbir tuzak hiçbir fitne bu kardeşlik iklimini bozamayacaktır. Azimle ısrarla doğru bildiğimizi savunmaya ve adaleti iyiliği ön planda devam edeceğiz" dedi. Etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özak ile İzmit Kaymakamı Sabit Kaya da günün anlam ve önemiyle ilgili birer konuşma yaparak Başkan Doğan'a teşekkür ettiler.
Salonu dolduran binlerce kişiye duygu dolu saatler yaşatan etkinlikte 4 yaşındaki neyzen Emir Haktan ile 10 yaşındaki semazen Numan Pek geceye ayrı bir renk kattılar. Başkan Doğan programa renk katan 2 çocuğa çeşitli hediyeler verdi. Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ'ın da doyumsuz sohbeti salon dolduranlarca heyecanla takip edildi.
(İÇ-İÇ)

15.12.2012 14:32:18 TSI

Editör: Wan Haber