Cumartesi günü saat 15.00’te Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenecek ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katılacağı ‘Savaşa Karşı Barış’ mitingine ilişkin HDP il binasında düzenlenen basın toplantısına HDP PM Üyesi Cüneyt Caniş, HDP Van İl eş başkanları M. Veysi Dilekçi ve Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Adem Geweri, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe, Van Büyükşehir Belediye eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban ile ilçe belediye eş başkanları, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri katıldı. HDP İl Eş Başkanı Dilekçi, “Partimiz 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin her yerinden oy alarak TBMM’ye girdi. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak hareket ediyoruz. İşte bu nedenle HDP olarak savaşa karşı barışın mücadelesini yükseltmek için alanlara çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Tüm il ve ilçe teşkilatlarımızla, halkımızla birlikte bu ülkeye barışı getireceğiz” diyen Dilekçi, “Bu çerçevede cumartesi ve pazar günü Van ile İstanbul’da iki büyük barış mitingi düzenliyoruz. Cumartesi günü Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın da katılacağı ve yüz binlerin barış sesini dünyaya haykıracağı
‘Savaşa karşı barış’ mitingi halklarımız açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Türkiye’nin tam doğusunda bulunan sınır ilimiz Van’dan Türkiye’ye güçlü bir barış mesajı vermek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber