Kars'ın Selim İlçesi'nde 'Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi' kapsamında toplantı düzenlendi.
Selim Latif Aras Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıya katılan Kaymakam Erdinç Dolu, özellikle kız çocuklarının gönderilmesi gerektiğini söyledi.
Kaymakam Erdinç Dolu; "Tüm çocuklarımızın eğitim-öğretimlerine devam etmeleri gerekiyor. Erkek çocuklarımızın yanı sıra özellikle kız çocuklarımızın okula gönderilmeleri çok önemli. Bu konuda kaymakamlık olarak bizlerin üzerine düşeni sonuna kadar yapacağız. Yerel yönetim olarak siz muhtarların ve tüm imamların bu konuda daha aktif görev almaları gerekiyor. Özellikle okula devamsızlık yapan öğrenci ailelerini ikna çalışmalarında okullar ile bizimle ortak hareket edilmelidir" dedi.
Kaymakam Erdinç Dolu'nun konuşmasının ardından toplantı rehber öğretmenlerin hazırlamış olduğu sunumlar ve konuşmalar ile devam etti.
Selim Latif Aras Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda "Kız Çocuklarının Okullaştırılması Projesi" kapsamında düzenlenen toplantıya, Kaymakamı Erdinç Dolu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, İlçe Müftü Vekili Günay Yediel, merkez ve köy muhtarları ile merkez ve köylerde görevli imamlar, okullarda görevli rehber öğretmenler ile okul müdürleri katıldı.
(IÇ-AA-Y)

28.01.2013 12:30:07 TSI

Editör: Wan Haber