Selendi ilçesinde çay ve kahve fiyatları zamlandı. Yeni tarifeye göre, bir bardak çay 40 kuruştan 50 kuruşa; bir fincan kahve ise 60 kuruştan 75 kuruşa yükseldi.
Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet çimen, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, kahvehane ve çay ocağı sahibi esnafların fiyat artışı talebinin değerlendirildiğini söyledi. Çimen, "Selendi'de yaklaşık 3 yıldır aynı fiyatlarla devam eden kahveci esnafımızın, artan maliyetler karşısındaki zam talepleri yönetim kurulumuzca uygun görüldü. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz de gönderdiğimiz bu zam talebini yerinde buldu. Bu uygunluk sonucunda kahvehane ve çay ocağı işletmecisi esnafımıza belli oranlarda artış yapılmıştır. Yeni fiyatlar 11 Şubat 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak. Bu esnaflarımızın yeni zam oranlarını uygulayabilmeleri için, odamıza gelerek tarifelerini almaları gerekiyor. Almayan esnafımız yeni tarifeden satış yapamayacak" dedi.
Kahvehane ve Çay ocağı işletmecileri ise, karardan memnun olduklarını belirterek, yapılan zammın kendilerini biraz rahatlatacağını söylediler. İşletmeciler, "Çaya zam kaçınılmazdı. Çünkü bu işten kazandığımız para vergimizi bile karşılamıyordu diye konuştular.
(AÇ-ERG-Y)

09.02.2013 11:38:44 TSI

Editör: Wan Haber