Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Manisa'nın Selendi ilçesinde sigara içme yasağı ile başlayan tartışmalar sonucu ilçede yaşayan Roman vatandaşların yaşadıkları yerden uzaklaştırılmasının 3'üncü yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Şallı yaptığı açıklamada, yaşanan olayların düşündürücü olduğunu belirtti.
Turan Şallı, Manisa'nın Selendi ilçesinde 3 yıl önce 'sigara içme' yasağı ile başlayan tartışmalar sonucu ilçede yaşayan Roman vatandaşların yaşadıkları yerden uzaklaştırılmasının 3'üncü yıldönümünü yaşadıklarını belirtti. Roman vatandaşların 3 yıl önce çıkan olaylarda ev ve araçlarının zarar gördüğünü ifade eden Şallı, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
'OLAYLARIN PERDE ARKASI BELLİ'
"Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi olmak üzere hiçbir dönemde yaşanmayan tatsız olayların yaşanması düşündürücüdür. Olayları kabul etmemiz mümkün değildir. Olayın perde arkası bellidir. Düşündürücü olan; dış basın ve şerh odakları bundan nemalanmanın gayreti içinde. Yaşanan tatsız olayları başka mecralara çekmek isteyen gurupların olduğunu çok iyi biliyoruz. Romanlar bireysel anlamda sosyal ayrımcılığa uğruyoruz.
Roman Dernekleri konuya sağduyulu yaklaşmalı birilerine hizmet eden anlayış içinde olmamalıdır. Romanlar ülkemizin asli unsurudur. Bu coğrafya da her zaman vardık. Olmaya da devam edeceğiz. Romanlar devletini ve bayrağına gönülden bağlıdır. Kimsenin oyununa gelmeyelim. İllerde bulunan Roman dernekleri yeni 'Selendi mağdurları' yaratılmaması için çalışmalar yapmalıdır. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz."
(ORA)

05.01.2013 10:53:18 TSI

Editör: Wan Haber