Selendi Turizm ve Tanıtma Konseyi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen "2023 Türkiye Turizm Vizyonu" projesi doğrultusunda ilçenin "Egenin Şarkı" imajını dezavantajdan avantaja çevirmek, keşfedilmemiş tarihi kalıntılarını ve doğasını günyüzüne çıkarmak için kolları sıvadı.
54 kişiden oluşan Turizm ve Tanıtma Konseyi, Belediye Kültür Salonu'nda bir araya geldi. Kaymakam Yasin Ortakcı başkanlığındaki toplantıda, Anadolulun mütevazı bir ilçesi olan Selendi'nin yılardır kabuğunu kıramamış olması, tarihi ve turistik yerlerinin keşfedilip tanıtılması için ilk adım atıldı. 1954 yılında ilçe olan köklü bir tarihe sahip, Lidyalılar'ın para bastıkları ilk darphaneyi kurduğu yer olan Selendi, Turizm kenti ilan edilen Manisa'nın lokomotif ilçelerinden biri haline gelmeyi hedefleyerek emin adımlara ilerleyecek. Protokolü, daire amirleri, siyasi parti yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve halkıyla yapılan toplantıda konuşan konsey başkanı Kaymakam Ortakcı, "Selendi, Manisa'nın en uzak ilçesi. Halkı ve kültürüyle mütevazı bir yaşam sürüyor. Tarihi değerleri, eserleri olmasına rağmen bu zaman kadar gün yüzüne çıkmamış. Bizler bunları gün yüzüne çıkarmak için bugün ilk adımı atmaya çalışıyoruz En kısa sürede çalışmalara başlayacağız. İlçede üretilen meyve ve sebzeleri tanıtacağız. Halk oyunlarını ve kirazını tüm dünyaya göstereceğiz. Selendi fıstığını tüm dünyaya duyuracağız Festivaller yapacağız" dedi.
Ortakcı, Roma devrine kadar uzanan bir tarihe sahip olan Selendi'nin Karaselendi köyü civarında bulunan fakat hiç araştırılmayan Slandos harabelerini gün yüzüne çıkarmak, tarihte ilk parayı basan Lidyalıların darphanesinin Slandos'ta olduğu rivayetlerinin araştırılması gerektiğini, Zeynel Dağı ve yaylasının yürüyüş sporlarının yapılabileceği çok güzel sahalara çevrilmesi, meyvecilik alanında yapılan çalışmaların devam ettirilmesi, ata sporu olan ciritin desteklenerek gelecek nesillere aktarılması için devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Kaymakam Yasin Ortakçı, mili ve manevi değerlere sıkı sıkıya sahip vefakar, fedakar ve misafirperver insan yapısıyla marka bir ilçe olması için iklimi ve coğrafi yapısıyla, yöresel el sanatları ile Selendi'yi tanıtıp marka bir ilçe yapmak için elbirliği ile çalışmak gerektiğinin altını çizdi.
Manisa Valiliği'nin başlattığı "251 Bin Dev Öğrenci Projesi" kapsamında ilçede 4 bin 485 dev öğrenci bulunduğunu belirten Kaymakam Orçakçı, "Bu öğrencilerimizle, ilçemizin değişik bölgelerine Orman İşletmesi ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa fidan dikme çalışması yapılacak, yeşili daha da artacak" dedi.
Toplantıda diğer katılımcılar da, yeni bir şehir olmak için çalışacaklarını belirttiler.
(AÇ-ERG-Y)

21.01.2013 10:59:18 TSI

Editör: Wan Haber