Muğla'nın Dalaman ilçesinde sele kapılarak ölen 5 çocuk annesi kadın ve 7 aylık bebeği Fethiye'nin İncirköy köyünde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.
Dalaman ilçesine bağlı Gürleyik köyünde önceki gün akşam saatlerinde sele kapılan Fethiyeli 5 çocuk annesi Bircan Şahin (38) ile 7 aylık bebeği Ayşe Ceylin Şahin, hayatını kaybetmişti.
Muğla Adli Tıp'tan akşam saatlerinde İncirköy köyüne gelen cenaze gözyaşları ile karşılandı. Anne ile bebeğinin cenazeleri yıkandıktan sonra, küçük tabut bulunamayınca 7 aylık Ayşe Ceylin'in cenazesi büyük bir tabuta yerleştirildi.
Acılı eş Mehmet Şahin (43) bebeğini kucağına aldığında ve 19 yıl önce evlendiği eşinin tabutuna omuz verdiğinde gözyaşları sel oldu. Karaçulha Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla İncirköy Mezarlığı'na getirilen cenazeler için burada ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. 5 çocuk annesi Bİrcan Şahin ile 14 yıl sonra olan biricik kız çocuğu 7 aylık Ayşe Ceylin yan yana dualarla toprağa verildiler.
"Babası ile aynı kaderi yaşadı"
5 çocuğunun annesi eşiyle 14 yıl sonra olan kızını sele kaptırarak büyük bir acı yaşayan Mehmet Şahin'in tam 48 yıl önce babası Hüseyin Şahin'in de 33 yaşındayken aynı acıyı yaşadığı öğrenildi. 1964 yılında Hüseyin Şahin'in eşi Yüksel Şahin ile 7 yaşındaki kızı Özen Şahin'in Fethiye'nin Günlükbaşı Semtinde sele kapılmaları sonucu hayatını kaybettikleri öğrenildi.
Acılı eş Mehmet Şahin, "Babam Hüseyin Şahin 48 yıl önce annem Yüksel Şahin ve 7 yaşındaki kız kardeşim Özen Şahin'i aynı ayda yeni yıla çok kısa bir zaman kala Günlükbaşı Semti'nde sele kaptırmış. Benimde kaderim aynı oldu. Balıkhaneye gelmiştim. Önce biz eşyaları derenin karşısına geçirdik. Hanım ile küçük oğlum arkadan geliyorlardı. Su birden yükseldi. Eşim sırtındaki bebeği ile suya kapıldılar. Kayaların üzerinden geçerek önce ölü vaziyette bebeği buldum. 2 saat sonra da 5 km ileride eşimin cesedini buldum. Babamın 48 yıl önce yaşadığını şimdi bende yaşadım. Burada enerji santralinden davacı olacağım. Çünkü 3-4 kez suyu bırakıp sonrada kapattılar. Biz vardığımızda su 60-70 santimdi. Bir anda 2-3 metreyi buldu. HES ten davacı olacağım. Suyun kesilip bırakıldığını Dalaman Kaymakamı ve Belediye Başkanı'da gördü. HES İlgilileri kapakları açmasaydı, eşim ve kızım yaşıyor olacaktı" dedi.
77 Yaşındaki Yusuf Gök de, "Olayı duyduğum anda Mehmet'in kaderi babası ile aynı dedim. Çünkü oda eşi ve 7 yaşındaki kızını Fethiye Günlükbaşı'nda 48 yıl önce sele kaptırmıştı. Kaderleri aynı. Ben olay tarihini hatırlıyorum. Yılbaşı bileti alacaktım. 48 yıl önce aynı ayda meydana geldi" diye konuştu.
Cenazelerin Öte yandan acılı eş Mehmet Şahin 18 yaşındaki Hüseyin, 17 yaşındaki Oğuzhan, 16 yaşındaki Muhammet, 14 yaşındaki Çağlar ile taziyeleri kabul etti.
(MB-İK)

20.12.2012 18:38:22 TSI

Editör: Wan Haber