Arsası Selçuk Belediyesi tarafından sağlanan, binası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Selçuk'un yeni itfaiye binası törenle açıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ile birlikte sporcu öğrencilerin çiçeklerle karşıladığı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, Selçuklu halkı da büyük sevgi gösterdi. Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ün ev sahipliğinde Yeni İtfaiye Binası'nı gezen Başkan Kocaoğlu, bu tür hizmetleri İzmir ve yöre halkına kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık tarafından kurdelesi kesilen yeni itfaiye binasının açılışına, CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Selçuk Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi'nden çok sayıda bürokrat, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve ilçe halkı geniş katılım gösterdi. Bando eşliğinde daygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Selçuk Belediyespor Halk Oyunları ekibinin sunduğu zeybek gösterisi büyük beğeni gördü.
2 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan 350 metrekare idari binası, 285 metrekare garajı ve bir adet hortum kulesi ile hizmet verecek modern itfaiye binasının açılış konuşmasını yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi olarak kendi problemlerini gören, tespit etmeye çalışan iki belediyeyiz. İlişkilerimizi de bu çerçevede geliştirerek yolumuza devam ediyoruz.Planlama alt yapı çalışmaları gibi birçok alanda projelerimiz yürüyor ve işbirliklerimiz devam ediyor. Bunların içerisinde en önemlilerinden biriside bugün açılışını yaptığımız İtfaiye binamız. İtfaiye teşkilatı çok önemli bir kurum. Çünkü biz doğal afetlerin çok sık yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle yaptığı çalışmalardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İzmir Büyükşehir İtfaiye ve Fen işleri Dairesi Başkanlıklarına ve binanın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Ülgür'ün ardından kürsüye çıkan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, yeni itfaiye binasının Selçuk'a hayırlı olmasını ve bu konuda emeği geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'e ve tüm İtfaiye çalışanlarına teşekkür etti.
Her cumartesi mutlaka bir açılış, temel atma töreni ya da herhangi bir anlaşmanın, herhangi bir projenin ortak protokolü için imzalarının atıldığını, bugün de yeni itfaiye binasının açılışı için Selçuk'ta bulunduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Bizim dönemimizde Arama Kurtarma (AKS) ekibini kurduk ve AKS araçlarını dağıttık. İzmir İtfaiyesi Türkiye'de değil, dünyada özverili çalışmalarla öne çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma çalışmalarıyla afetlere karşı mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda İtfaiye ve Arama Kurtarma çalışmalarına büyük bütçe ayırıyor ve yüzde yüze yakın bir memnuniyet alıyoruz. Şu anda AKS üzerinde 24 saat çalışan tek belediyeyiz. Sadece itfaiyeyle değil, AKS ekibiyle eğitimler veriyoruz. Doğal afetlere karşı mücadeleyi sürdürmemiz, güçlü olmamız, sürekli tetikte beklememiz gerekiyor" diyerek; bu çalışmalara büyük bütçe ayırdıklarını kaydetti.
Belediye yasasının verdiği temel görevleri yapmak zorunda olduklarını ifade eden Kocaoğlu, Selçuk'ta başlatılan Tarımsal Sanayi Alanı'nın önemine değinerek, "Bu çalışmayla ilgili olarak Vefa Ülgür'ü tebrik ediyorum. Selçuk Belediyesi tarafından büyük yatırımlarıyla ortaya çıkarılan bu çalışma tamamen Selçuk ekonomisinin tarım ayağına mükemmel uygulanmış bir projedir. Biz bu projeye başladığı günden bu yana destek verdik ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"BİR TEK İZMİRLİ'YE HESAP VERECEĞİZ"
Amaçlarının hizmet sektöründe bu kenti büyütmek olduğuna vurgu yapan Başkan Kocaoğlu, "Eğitimde, kültürde, sanatta, turizmin her branşında çeşitlendirerek hizmet sektöründe bu kenti büyütmek zorundayız. Bu kentte bu güç var, bu kentin en büyük sermayesi, en büyük varlığı biz insanlarıdır. Bütün gücümüzü, bütün sevgimizi, bütün aşkımızı, bütün şevkimizi biz İzmir'de yaşayarak alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Bir tek İzmirli'ye hesap vereceğiz, bir tek İzmirli'nin menfaati için çalışacağız" dedi.
Açılıştan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Ülgür ve beraberindekiler, iki belediyenin Selçuk'ta ortaklaşa yürüttüğü sokak, cadde düzenlemeleri ve park çalışmaları gibi çalışmaları yerinde incelediler. İki başkan daha sonra Selçuk'un meşhur Cumartesi Pazarı'nı gezdi, esnaf ve halkla sohbet etti.
(NÖS-ERG-Y)

12.01.2013 15:51:49 TSI

Editör: Wan Haber