Selçuk'ta depreme dayanıksız olduğu için bir süre önce boşlatılarak yıkılan İsabey İlköğretim Okulu'nun yeni binası için ihaleye çıkıldığı, sonuçlanmasının ardından yeni binanın inşaatına başlanacağı bildirildi.
Selçuk'ta bir süredir yıkılan okulun ne olacağı konusunda değişik söylentiler kulaktan kulağa dolaşırken, İzmir Valiliği tarafından Selçuk Kaymakamlığı'na gönderilen resmi yazı ile süreç ortaya çıktı. İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt imzasıyla gönderilen yazıda, yıkılan binanın yerine yenisinin yapılacağı, bu amaçla İl Özel İdaresi Yapı İşleri ve İmar Dairesi Başkanlığı tarafından ihale yapıldığı, sonuçlanmasının beklendiği, ardından hemen inşaata başlanacağı belirtildi.
Selçuk'un en eski ilköğretim okulu olan ve bugüne kadar binlerce mezun veren İsabey İlköğretim Okulu'nun yeni binasına kavuşmasını tüm ilçe halkı gibi sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Belediye olarak kreşten üniversiteye kadar her eğitim kurumuna, her zaman destek olduk. İsabey İlköğretim Okulu ile ilgili olarak da üzerimize düşen bir şey olursa yapmaya hazırız" diye konuştu.
(NÖS-ARÇ-ERG-Y)

16.01.2013 15:06:10 TSI

Editör: Wan Haber