Selçuk Belediyesi'nin Şubat ayı meclis toplantısında ilçeye yapılacak yeni devlet hastanesi için önemli bir adım atıldı. Mecliste, Selçuk Belediyesi'nin, yeni hastane yapılması için arsa kamulaştırması yapması karara bağlandı.
Yeni hastane binasının yapımı için İsabey Mahallesinde yaklaşık 13 bin metre kare arsa kamulaştıracak olan Selçuk Belediyesi, şu anki hastane yerinin Maliye ve Sağlık Bakanlığı ile Selçuk Belediyesi arasında yapılacak üçlü protokolle Selçuk Belediyesi'ne devrini bekliyor.
Selçuk Belediyesi Meclisi yeşil alan ya da sosyal donatı alanı olarak değerlendirmesi konusunda tüm meclis üyelerinin hem fikir olduğu şu anki hastane yerinin Selçuk Belediyesi'ne devri için Maliye ve Sağlık Bakanlığı ile Selçuk Belediyesi arasında üçlü protokol yapılması konusunda da Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'e oy birliği ile yetki verdi. Şubat ayı meclis toplantısında Selçuk'a yapılacak yeni devlet hastanesi için imar planlarında hastane yeri olarak görünen İsabey Mahallesindeki yaklaşık 13 bin metrekarelik alanın belediye tarafından kamulaştırılması ve şu anki hastane yerinin Selçuk Belediyesi'ne devredilmesi konusunda Maliye ve Sağlık Bakanlığı ile Selçuk Belediyesi arasında üçlü protokol yapılması konusunda Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Şimdiki hastane yerinin yeşil alan ya da sosyal donatı alanı olarak değerlendirmesi konusunda tüm meclis üyelerinin hem fikir olduğundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken Başkan Ülgür, Selçuk Devlet Hastanesi'nin ek binaları hariç, ilk hastane binası olan taş binanın yıkılarak eski belediye binası gibi Selçuk'un hafızasından silinmesinden değil, restore edilerek bir kültür merkezi olarak varlığını sürdürmesinden yana olduğunu ifade etti.
Selçuk Belediye Meclisi'nde ayrıca, hastane yerine ek olarak 5 yıl içinde 14 ayrı arsanın kamulaştırılması kararı da oybirliği ile kabul edildi.
Öte yandan mecliste, belediye araç filosuna katılacak 24 yeni araç için İller Bankası'na kredi başvurusunda bulunulması kararı da alındı.
(NÖS-ERG-Y)

12.02.2013 11:10:31 TSI

Editör: Wan Haber