Selçuk'a ikinci bir üniversite kazandırmak için çaba harcayan Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi binasının yapılması için 31 Ekim'de ihaleye çıkarak yüklenici firma ile sözleşme aşamasına geldi.
Bir yıldan kısa bir süre içinde iki üniversiteye kapılarını açan Selçuk Belediyesi, 2011 yılında Selçuk'ta eğitime başlayan Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne yaptığı bina tahsisinin ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne de 14 Mayıs Mahallesi'nde 7 bin 456 metrekare arsa tahsisini gerçekleştirmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte yaptığı protokol kapsamında üniversite binasının yapımını da üstlenen Selçuk Belediyesi, sıhhi tesisat, elektrik mekanik ve bina projelerinin tamamlanmasının ardından üniversite binasının yapımı için ihale aşamasını tamamladı.
Bina yapım işine Ocak 2013'te başlayacağını dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, açılacak olan yüksek okulun 3 bloktan oluşacağını, içerisinde 8 adet derslik, 2 adet laboratuvar, birer adet de konferans salonu, kütüphane, kafeterya ve idari binanın bulunacağını bildirdi. Planlanan hedeflerin zamanında gerçekleştiğini ve projelerin yolunda gittiğini vurgulayan Başkan Ülgür, "20132014 yılı için üniversitenin eğitime başlamasını planlıyoruz. Şu an için önümüzde bir engel yok. Selçuk'u ikinci bir üniversiteye kavuşturmanın mutluluğunu en kısa sürede yaşayacağız" şeklinde konuştu.
(NÖS-ERG-Y)

05.12.2012 14:00:10 TSI

Editör: Wan Haber