Selçuk ilçesi Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği kültür atağına geçerek; önümüzdeki hafta içerisinde İzmir'de bulunan Rumeli Makedonya Göçmenleri Dernekleri ile eş zamanlı olarak Makedonca dili ve Rumeli kültürü eğitimi verileceğini açıkladı.
Selçuk (Ephesus) Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği, Rumeli kültürünü daha iyi tanıtmak ve geniş kitlelere yaymak adına bir dizi etkinliği hayata geçiriyor. Bu konuda açıklama yapan Dernek Başkanı Ali Akyüz, "Üyelerimizden gelen yoğun istek üzerine, Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski ile yapılan görüşmeden sonra İzmir'de bulunan Rumeli Makedonya Göçmenleri Dernekleri ile eş zamanlı olarak 'Makedonca dili ve Rumeli kültürü' eğitimini önümüzdeki hafta başlatıyoruz" dedi.
Haftada iki saat olarak planlanan "Makedonca dili ve Rumeli kültürü" eğitiminin Rumeli göçmenleri arasında sevinçle karşılandığını ifade eden Akyüz, "Kültürel geçmişimize sahip çıkmanın geleceğimize sahip çıkmakla eş değer olduğunun bilincindeyiz. Bu kararlılıkla yola çıktık" diye konuştu.
Derslerin Makedonya Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen Slagjana Janceva tarafından verileceğini hatırlatan Akyüz, bu eğitime katılanların sertifika alacağını belirtti. Makedonya Devleti tarafından desteklenen eğitimin gençlere üniversite eğitimi sırasında da destek sağlayacağına inandığını kaydeden Akyüz, 8 Aralık Cumartesi günü başlayacak olan bu kültür ve eğitim çalışmalarının yetişkinler ve gençler için iki ayrı kategoride planlandığını duyurdu. 3-7 Aralık tarihleri arasında, 13.00 16.00 saatleri arasında yetişkin genç kursiyer adaylarının nüfus cüzdan fotokopisi ile dernek binasına başvurmalarını isteyen Akyüz, bu etkinliğin Selçuk ilçesi için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Geçmişimize, kültürümüze sahip çıkmamız geleceğe güvenle bakmamız için önemli. Bu nedenle tüm Selçuklu hemşerilerimizin bu eğitim çalışmasına katılmaya davet ediyoruz" dedi.
(NÖS-ERG-Y)

03.12.2012 14:40:29 TSI

Editör: Wan Haber