Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde istihdam garantili aşçı yardımcılığı kursları başladı. Kursiyerler, yiyecek içecek hizmetleri uzmanlarından eğitim alıyor. Toplam 3.5 ay, 270 saat sürecek olan kurs sonunda tüm katılımcılara aşçı yardımcısı sertifikası verilecek. Bu sertifikayı alan kursiyerler, istedikleri sektörde aşçı yardımcısı olarak çalışabilecekler.
Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bünyesinde açılan 5. kursa başlayan kursiyerlere, yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Kadir Seyhan ile yiyecek içecek hizmetleri alan şefi Nevin Sayın eğitim verecek. 5 grup halinde başlayan kurslarda 3 buçuk ay süresince yöresel yemek çeşitleri yapılacak. Tüm bölgelerin salata ve meze çeşitlerinin de yapılacağı kursta, ayrıca kebaplar, pasta, börek ve tatlı çeşitlerinin de yapılacağı belirtildi. Salı ve perşembe günleri 17.30 ile 22.30 saatleri arasında gerçekleşen kurs, toplam 270 saat sürecek.
Kurs bitiminde tüm kursiyerlere aşçı yardımcısı sertifikası verileceği belirten Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Kadir Seyhan, "Bu sertifika olmadan hiçbir yiyecek içecek hizmetlerinde çalışma izni olmayacak" dedi.
(NÖS-ERG-Y)

19.02.2013 11:31:58 TSI

Editör: Wan Haber