Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından 2011 yılında pilot bölgelerde başlatılan yer altı çöp konteyneri uygulamasında 2012 yılında yürütülen çalışmalarla toplam 850 adet yeraltı çöp konteyneri montajı yapıldığı belirtildi. Uygulanan bu sistem sayesinde araç, yakıt ve personel giderlerinde büyük oranda tasarruf sağlarken, 2013 yılı içerisinde bin 500 adet çöp konteynerinin daha montajının yapılacağını ifade edildi.
Selçuklu Belediyesi, "Daha temiz ve modern bir Selçuklu" sloganıyla başlattığı yeraltı çöp konteyneri uygulamasında 2012 hedeflerini gerçekleştirdi. Temizlik hizmetlerini daha az maliyetle, daha hijyenik koşullarda yapabilmek için ilçe genelinde farklı bölgelerde uygulanan bu sistem sayesinde şu ana kadar 850 konteynerin yer altına montajı tamamlandı. 2012 yılında Feritpaşa, Musalla, Medrese, Nişantaşı, Toki, Yazır Mahalleri ile Kampüs alanı içerisinde yeraltı çöp konteyneri uygulaması tamamlanırken, Kılıçarslan Mahallesi'nde de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. 2013 yılı içerisinde de Bosna Hersek Mahallesi'ndeki noktalarda montaj çalışmalarına başlanacak.
YILDA 2 MİLYON 200 BİN TL TASARRUF SAĞLANDI
Yeraltı çöp konteynerleri ve bunları toplayan özel vinçli çöp araçları sayesinde temizlik giderlerinde büyük oranda tasarruf sağladığını belirtilen yetkililer, "Eski sistemde şehir merkezinde bir noktadan günde 24 kez çöp alınırken yeni sistemle birlikte günde 1 kez çöp alınıyor. Bu sayede 6 araç ve 12 personel yerine sadece 1 araç ve 1 personelle bu hizmetler daha iyi bir şekilde yerine getiriliyor. Daha önceki sistemde 70 araçla yapılan çöp toplama işini şu anda 54 araçla yapıyoruz. Böylece yılda yaklaşık 2 milyon 200 bin TL tasarruf sağlamış olduk. 2013 yılı içersinde de 1500 adet konteynırın daha montajını tamamlayarak ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Vatandaşlara çöplerini konteynerlerin içerisine atmaları konusunda uyarıda bulunan yetkililer ayrıca köz, soba külü gibi yanıcı maddelerin konteynerlerin yanında bulunan kül varillerine dökülmesi gerektiğini söyledi.
(AH-Y)

08.01.2013 14:06:31 TSI

Editör: Wan Haber