Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından, geçen yıl 5 bin 375 ton geri dönüşümlü atık toplanarak ekonomiye kazandırılırken bu işlemle 40 bin ağaca eşdeğer kazanım sağlandığı bildirildi.
Selçuklu Belediyesi temizlik hizmetlerini modern yöntemlerle sunarken, atıkları geri dönüşümle değerlendirerek çevreye ve ekonomiye katkı sağlıyor. Uygulanan proje ile ambalaj, karton kutu, kağıt, metal, cam, plastik gibi atıklar toplanıp geri dönüşümle kısa sürede ekonomiye kazandırılıyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, artan dünya nüfusuyla birlikte doğal kaynakların hızla tükendiğini, bu nedenle mevcut kaynakları bilinçli bir şekilde kullanarak değerlendirmek, nitelikteki atıkları geri dönüşüm yoluyla da kazanmak gerektiğini söyledi. Başkan Altay, "Ancak bu şekilde gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmış oluruz. Yeniden dönüştürülebilen bu maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması ülke ekonomisine de büyük miktarda kazanç sağlıyor. Selçuklu Belediyesi olarak bu atıkların kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetler atıkların geri dönüşümle kazanılması konusunda halkımızda da bilinç oluşturuyor. Düzenlediğimiz eğitim seminerleri ve broşürler çalışmalarıyla da halkımızı ve özellikle de okul çağındaki çocuklarımızı bilgilendiriyoruz. Amacımız gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmaktır" dedi.
Geri dönüşüm projesi kapsamında 2012 yılında ilçe genelinde 2 milyon 319 bin kilogram kağıt-karton, 2 milyon 558 bin kilogram plastik, 195 bin kilogram cam ve 303 bin kilogram da kompozit ambalaj atığı toplandı. Proje kapsamında okullar ve resmi kurumlara 5 bin 500 adet iç mekan kutu, güvenlikli sitelere 350 adet konteynır, konutlara ise toplam 36 ton poşet dağıtımı yapıldı. Yılda en az iki defa olmak üzere kapıda yüz yüze eğitim çalışması yapılırken 23 bin konuta da eğitim veridi.
13 araçla yürütülen çalışmalarda 3 çevre mühendisi, 2 idari personel ve 20 ayırma tesisinde olmak üzere toplam 25 personel görev yapıyor.
(İP-Y)

20.01.2013 12:10:19 TSI

Editör: Wan Haber