Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'ne ait emekli lokallerinden hizmet alan emekliler, "Emekli İlahi Korusu" oluşturdu.
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören emekli lokalleri, emeklilerin sosyal hayatını canlandırmaya devam ediyor. Günlerinin büyük bir bölümünü lokallerde geçiren emekliler, gerçekleştirilen etkinliklerle zamanlarını iyi bir şekilde değerlendiriyor. Bu etkinliklere bir yenisini daha ekleyen emekliler, 30 kişilik ilahi korosu oluşturdu. Emekliler her hafta Cumartesi günleri "Selçuklu Belediyesi Keleşoğlu Kültür Merkezi"nde bir araya gelerek, Diyanet Eğitim Merkezi'nden gelen eğitmenler eşliğinde prova çalışmaları yapıyor. Lokaldeki emekliler, "Oluşturduğumuz bu koro sayesinde hoşça vakit geçiriyoruz. Emekliliği yaşadığımız şu günlerde sosyal hayattan kopmuyoruz. Böylece biz emeklilerinde bir şeyler üretebileceğini gösteriyoruz. Bu çalışmaları yapmamızda bizlere katkı sağlayan başta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.
Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Sakarya, Özalan, Hocacihan, Akıncılar Emekli Lokalleri'nden yaklaşık 6 bin emekli faydalanıyor. Yakında hizmet vermeye başlayacak olan Gazalya Hatun Emekliler Lokali ile bu sayının yaklaşık 7 bin civarında olması bekleniyor. Emeklilerin sosyal yaşamdan kopmamaları ve sosyal-kültürel etkinliklerde aktif rol almalarını sağlayan emekli lokallerine gelen emekliler kitap, dergi ve gazete okurken, çeşitli etkinlikler düzenliyor. Emekli lokalleri haftanın altı günü 08:00-17:00 arası hizmet veriyor.
(AH-Y)

21.01.2013 16:15:15 TSI

Editör: Wan Haber