Konya'nın merkez Selçuklu ilçesindeki tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak başlatılan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Selçuklu Belediyesi liderliğinde, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ortak koordinasyonuyla devam ediyor.
SEDEP Yürütme Kurulu, projenin geldiği noktayı değerlendirmek amacıyla bir araya geldi. Toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Selçuklu Belediye Başkan yardımcıları ve üniversiteden çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Projeyi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu Belediyesinin temsilcilerinden oluşturulan "Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu" planlayıp yürütüyor. "Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu (DEKOK)" tarafından yapılan okul ziyaretleriyle de öğretmenlere yerinde danışmanlık hizmeti, materyallerin kullanımı ve projenin işleyişi hakkında bilgiler veriliyor.
1 MİLYON 630 BİN 580 MATERYAL DAĞITILACAK
Eğitim ve öğretim yılının başlangıcında sorumluluk değeriyle adım atılan projeye, Aralık ayında yardımseverlik değeriyle devam edildi. Adalet değeri ise ocak ayında öğrencilerle buluşmuş olacak.
Sorumluluk değeri ile başlanan projenin ilk ayında toplamda 223 bin 869 kitap ve kitapçık öğrenci, öğretmen ve velilerle buluştu. Aralık ayının değeri olan "Yardımseverlik" ile devam edilen projede 221 bin 952 kitap ve materyal dağıtılırken Ocak ayının değeri olan "Adalet" ile ilgili olarak da 303 bin 657 kitap ve materyal dağıtılacak. 8 ayın sonunda, toplamda 1 milyon 630 bin 850 materyal öğrenci, öğretmen ve velilerle buluşacak. Proje kapsamında değerlerin her biri eğitim öğretim sezonunun bir ayı boyunca odak değer olarak kabul ediliyor ve o ay boyunca bu değer okul genelindeki çalışmalarda öne çıkartılıyor. Her ayın değeri ile ilgili etkinlikler öğretmenler aracılığıyla öğrencilerle uygulanıyor. Etkinlikler, dağıtılan kitaplarla ve SEDEP web sitesinde (www.selcukludegerleregitimi.com) yayımlanıp uygulayıcılara ulaştırılıyor. Tüm ilçe genelindeki öğrencilerin ilgi gösterdiği projeye veliler de "Çocuğum İçin 15 Dakika Değer" sloganıyla, "Helik" adlı kitaplardan edindikleri bilgi ve yönlendirmelerle çalışmalara destek veriyor. Öğretmenler, bir sınıftaki bütün öğrencilerde aynı materyallerin bulunması ve ders esnasında bu materyallerden yararlanılmasının öğrencilerin okuduklarına ilgisini arttırdığını ve öğrendiklerini birbirleriyle paylaşmalarını sağladığını belirtti.
"SEDEP EN BÜYÜK PROJEMİZ"
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "SEDEP en büyük projemizdir. Zira SEDEP, doğrudan çocuklarımıza, yarınlarımızın değerlerimizle ışıyacağı aydınlık ufukları paylaşacak insanımıza yapılan bir hizmettir" dedi. SEDEP'in, Türkiye'de bu ölçekte uygulanmış ilk değerler eğitimi projesi olduğuna dikkat çeken Altay, "Selçuklu birçok manada Türkiye'nin örnek ilçelerinden birisi. Büyük bir medeniyetin ismini taşıyan bir belediye olduğunun bilinciyle ve diriliğiyle proje üretip uyguluyoruz. Eğitim alanında da birçok çalışmalarımız oldu. Okullar yapıyoruz, okullarımıza spor salonları yapıyoruz, dersliklerimize akıllı tahta, projeksiyon cihazı gibi ileri teknoloji materyallerini sağladık. Tüm bunları yaparken daha büyük sorumlulukları daima hissettik. Çocuklarımıza sadece öğretim başarılarında destek olmak yeterli değil; onları milletimizin temel değerleriyle tanıştırmalı, bu değerlerimizi seven, benimseyen ve bizzat uygulayan bireyler olmalarına yardımcı olmalı, yol göstermeliyiz. Bu nedenle SEDEP'i geliştirdik ve uyguluyoruz. Bu nedenle SEDEP'i en büyük ve en önemli projemiz olarak görüyor, buna uygun bir performansla çalışıyoruz" diye konuştu.
(AH-Y)

10.01.2013 16:57:41 TSI

Editör: Wan Haber